SSK ve Bağkur emekli maaşlarına 100 Tl zam kabul edildi! İşte yapılacak zammın detayları 1 Kasım erken seçimlerden sonra emeklilerin merakla beklediği zam nihayet hükümet tarafından kabul edildi.

Emeklilere Aylık 100 Lira Zam Kabul Edildi Mi?

Türkiye'nin kaderinin belirlendiği 1 Kasım erken seçimlerinden sonra AKP'nin müthiş oy oranı ile %49,5 tek başına iktidar olmasına yetti. Hükümeti devralan Ahmet Davutoğlu önderliğinde AKP, çalışmalarına son sürat başlaması ile birlikte emekliler için çıkan kararda son dakika gelen bilgide karar verildiği belirtildi.

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılacak zammın hükümet kurulmasından sonra merakla bekleyenm vatandaşlara müjde geldi. 2016 Ocak ayından itibaren emekli maaşlarına 100 Tl zam yapılmasını ön gören düzenlemenin son dakika Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildiği belirtildi. Bu durum itibariyle emekli maaşlarını düzenlenen ödenekte 9 maddelik hükümet tasarısının 3 maddesi üzerinde görüşmelerin yapıldığı kaydedildi. "Emekli Destek Ödeneği" konulu yapılan açıklama itibariyle Ocak ayından itibaren emekliler 100 Tl zam alması onaylandığı gelen haberler arasında yer aldı.

 SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına 2016 yılının ocak ayından itibaren ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını öngören düzenleme, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu düzenlemenin de içinde yer aldığı 9 maddelik hükümet tasarısının son 3 maddesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

HDP’nin 100 liralık zammın 300 liraya çıkarılması, CHP’nin 100 liralık bu zammın Eylül 2015’ten itibaren emeklilere ödenmesi ve MHP’nin de bu zam yerine emeklilere her yıl Mart ve Eylül aylarında net asgari ücret kadar “Emekli Destek Ödeneği” verilmesine ilişkin önerileri ise AK Partililerin oylarıyla reddedildi.

Milyonlarca emeklinin beklediği düzenleme Meclis'ten geçti. SSK ve BAĞKUR emekli maaşlarına ayda 100 lira seyyanen zam yapılmasını öngören madde, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Emekliye 100 lira zam yapılmasını öngören düzenleme, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tasarının tümü üzerindeki görüşmelerse devam ediyor. Düzenlemeyle, 2016 ocak ayından itibaren aylık 100 lira olmak üzere SSK ve BAĞKUR emeklilerine yılda bin 200 lira ek ödeme yapılacak.

-- sponsor içerik --

---