Tükürükten Ovulasyon Testi Nasıl Yapılır?

Özellikle çocuk hasreti ile yanıp tutuşan anne adayları hamile kalabilmek için ellerinden gelen çabayı gösterir. Kadınların yumurtlama dönemlerini tespit etmek amacıyla kullanılan yöntemlerden biri de tükürükle yapılan ovulasyon testidir.

Bu test 20 yılı aşkın zamandır kullanılmakta olan, pratik ve kolay bir yöntemidir. Herhangi bir sağlık merkezine veya laboratuara gitmeye gerek kalmadan, anne adayı dilediği yerde bu testi kendisi yapabilir.

Gebe kalmaya en yatkın olunan dönem kadınlarda yumurtaların olgunluğa eriştiği süreçtir. Kadınlarda yumurtlama bir diğer adıyla da ovülasyon döneminde östrojen hormonundaki artış görülür.Bununla birlikte de vücut sıvılarındaki tuz oranı yükselmektedir.

Bu testin özelliği de, tükürükteki tuz oranını araştırarak yumurtlama zamanına dair bilgi sahibi olmayı sağlamasıdır. Bu basit ovulasyon testi için, test aparatının içinden çıkan mikroskopa benzeyen bir alet yardımıyla tükürükteki tuz oranı incelenir.

Testin yapılış zamanı tercihen sabah saatleri olmalıdır. Sabah aç karına, test cihazındaki gözün üzerine tükürük örneği bırakılır. 5 ile 10 dakika arasında bir süre, tükürüğün kuruması beklenir.

Tükürüğün içindeki tuz kuruyunca kristalleşmektedir. Testi uygulayan kadın yumurtlamaya ne kadar yakınsa tükürükteki kristalleşme de o kadar yoğun olacaktır. Oluşan kristalleşme ise eğrelti otu tarzında bir görüntü ile kendini göstermektedir. Eğrelti otu benzeri görüntü yukarıda yayınladığımız resimde gözükmektedir. Ovulasyon testi piyasada çeşitli firmalarca satılmaktadır.

ovülasyon testi nedir,tükürükten ovülasyon testi,tükürükten ovülasyon testi nasıl yapılır,tükürükten ovülasyon testi nasıl kullanılır,tükürükten ovülasyon testi hakkında bilgiler...
-- sponsor içerik --

---