Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? Memurlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Nedirkibu.com
Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? Memurlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Memur Maaşları Ne Kadar Oldu? Memurlar Ne Kadar Maaş Alıyor?

Memur maaşları her yıl enflasyon ile orantılı olarak artmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ve aralık ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıklaması ile memurlara yapılacak maaş zamları belli olur. Zira memurlar TÜFE oranında zam alırlar. Mayıs ayında memur ve emekliler beş aylık enflasyon farkı oranında zam verilir. Enflasyon farkı memur ve emekli zammında belirleyici olur. Temmuzda işçi ve Bağ-Kur emeklilerine 6 aylık enflasyon oranında artış yapılması 5510 Sayılı Yasa’nın gereği gerçekleşiyor. 6 aylık enflasyon farkı ile memur maaş zammı belli oldu. Memur maaşları 2024 temmuz ayında enflasyon farkı ve yüzde 10 toplu sözleşme zammı ile artacak.


Düz Memur Maaşları

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde yer alan şartları taşımaları durumunda kamu kurumlarına memur olarak atanabilirler. Düz memur olarak atanan bu kişilerin maaşları eş, yabancı dil ve sendikaya göre farklılık gözetmektedir.  2024 yılında memur maaşlarına %49,25 oranında zam yapılmıştır. Bu zam ile birlikte üniversite mezunu, lisans diplomalı bir memurun alacağı en düşük maaş 40 bin 817 Türk lirasıdır. Düz memurların güncel maaşı ne kadardır?

Bekar: 40 bin 817 TL
Sendikalı evli: 43 bin 470 TL
Sendikalı bekar: 30 bin 910 TL

Uzman Memur Maaşı

Her yıl olduğu gibi 2024 yılında kamuda görev yapmakta olan herkese zam yapılmıştır. Kamu kurumlarında kariyer memurluğu, halk arasında da ‘’uzman’’ olarak ifade edilen memurlara da zam yapılmıştır. 2024 yılında memur maaşlarına %49,25 oranında zam yapılmıştır. Peki uzman sıfatı ile kamu görevini ifa etmekte olan kişilerin şu an için aldığı ortalama maaş ne kadardır? 2024 yılının ilk yarısı itibari ile yapılan güncel zamlar da dikkate alındığında ortalama bir uzman maaşı 38.100,00 Türk lirasıdır.

Önceki maaş:42 bin 899 TL
Zamlı maaş: 47 bin 970 TL
Tags

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)