Sorun ister akne, ister siğil ya da kepek olsun elma sirkesi hepsi için tek bir çözümdür. Bu makalede elma sirkesinin cilt için yararlarından bazılarını vereceğiz. Dişler üzerindeki lekeleri çıkartmak için, elma sirkesiyle ıslatılmış bir pamuk parçası ile onları ovabileceğinizi biliyor muydunuz?

Elma Sirkesi İle Sivilcelerden, Yaşlılık Lekelerinden,Tırnak Mantarlarından Kurtulun!
Elma Sirkesi İle Sivilcelerden, Yaşlılık Lekelerinden,Tırnak Mantarlarından Kurtulun!

Söz asırlık ilaçlara geldiğinde, elma sirkesi sayısız kullanımları ile listenin başında yer alıyor. Sirke ezelden beri insanlar tarafından kullanılmaktadır. Antik Yunanda hekim Hipokrat, belirli tıbbi durumların tedavisi için elma sirkesi reçetesi kullanmıştır. Geleneksel elma sirkesi ahşap fıçılarda ezilmiş organik elmaların fermantasyonu yoluyla yapılır. Bu doğal elma sirkesi çeşitli mineraller ve kalsiyum, fosfor, potasyum, magnezyum, sodyum, kükürt, bakır, demir ve silikon gibi iz elementler bakımından zengindir. B vitamini, C vitamini, asetik asit ve sitrik asit açısından da zengindir.


Diyabet, yüksek kan basıncı ve sindirim sistemi sorunları için hala etkili bir ilaç olarak kabul edilir. Ayrıca, bağışıklık sistemini güçlendirmek, kilo vermek ve sindirimi geliştirmek için kullanılmaktadır. Elma sirkesi kötü vücut kokusu ve kötü nefes kokusunu ortadan kaldırmak için de etkilidir.

Cilt Bakımı için Elma Sirkesi:

Elma sirkesi, geniş bir yelpazede cilt sorunları için popüler ilaçlardan biridir. Elma sirkesi güneş yanığı, yaşlılık lekeleri, akne, siğil, selülit, böcek ısırıkları ve kepek için bir çare olarak kullanılmaktadır. Öyleyse cilt bakımı için elma sirkesinin yararlarından bazılarına bir göz atalım.

-Sivilcelerden Kurtulun:

İnsan cildi doğal olarak asidiktir. Cilt alkali olduğunda, akne gibi çeşitli sorunlara yatkın hale gelir. Asidik özellikte olduğundan elma sirkesi cildin pH dengesini korumak için iyidir. Ayrıca antibakteriyel özelliklere sahip etkili bir antiseptiktir. Yani bakteri gibi patojenleri ciltten uzak tutar. Bir şişe organik elma sirkesi alın ve eşit miktarda distile su ile sulandırın. Bir pamuk ile cilde uygulayın. Beş-on dakika sonra durulayın. En iyi sonuç için, en az bir ay boyunca elma sirkesi kullanın.

-Kuru ciltleri rahtalatır

Elma sirkesi ne çok kuru veya çok yağlı alacak şekilde cildin normal pH dengesini sağlar. Sirkeyi sulandırarak bir tonik olarak kullanabilirsiniz. Bu amaçla iki ölçü su ile bir ölçü sirkeyi karıştırın. Hassas bir cilde sahip olanlar bir ölçü sirke ile üç ölçü suyu karıştırabilirler. Yüzünüzü duruladıktan sonra, bu çözeltiden bir miktar hafifçe sürün. Bu çözeltinin fazlası saça parlaklık katmak için de kullanılabilir. Saçlarınızı yıkandıktan sonra son durulama için kullanabilirsiniz.

-Yaşlılık Lekelerini Ortadan Kaldırın:

Elma sirkesi ve soğan suyunu eşit miktarda karıştırın ve yaşlılık lekeleri üzerine doğrudan uygulayın. Yarım saat sonra durulayın. İki çorba kaşığı portakal suyuna yarım çorba kaşığı elma sirkesi ekleyin. Karışımı sürün ve 30 dakika sonra yıkayın. Başka bir yöntem ise eşit miktardaki damıtılmış su ile elma sirkesinin seyreltilmesidir ve bir kaç damla bal ekleyin. Bu tarif aynı zamanda yaşlılık lekelerini azaltmak için de iyidir. Her şeyden önce güneşe maruz kalmaktan kaçının ve güneş kremi kullanın. Bu ilaçlar en az bir ay boyunca günde bir kez kullanılmalıdır.

-Güneş Yanıklarını Rahatlatır:

Elma sirkesi güneş yanığı için mükemmel bir ilaçtır. Temiz bir bezi seyreltilmiş sirkeyle ıslatın. Bu amaçla elma sirkesi ve eşit miktarda soğuk suyu karıştırın. Yanık cilde bu lifi yerleştirin. Ciltteki batma ve yanma hissi için bir rahatlama sağlayacaktır. Bir kaç dakika bekletin. Bezi kaldırdıktan sonra cilt kuruyunca, bir kaç damla hindistan cevizi yağı uygulayın. Hindistan cevizi yağı da cilt yanıkları için çok iyidir. Bu amaçla aloe vera yağı ile hindistan cevizi yağı değiştirilebilir. Alternatif olarak su ile dolu küvet içine bir ya da iki fincan elma sirkesi dökün. 20-30 dakika boyunca suda kalın ve çıktığınızda bir nemlendirici uygulayın.

Bir ölçü masaj yağı ile üç ölçü elma sirkesini karıştırın. Cilt üzerine uygulayın ve nazikçe masaj yapın. Günde bir veya iki kez bu solüsyonu kullanın. Ayrıca solüsyonu uyguladıktan sonra, etkilenen parçayı sarıp durulamadan önce en az yarım saat boyunca sıcak tutabilirsiniz. Durulanmadan sonra bir nemlendirici kullanın. En iyi sonuçlar için ayda bir ya da iki kez işlemi tekrarlayın.

-Tırnak Mantarı ve Kepeği Tedavi Eder:

Cilt için elma sirkesinin yararlarından biri de tırnak mantarı için bir çare olarak kullanılmasıdır. Etkilenen tırnaklara günde en az üç kez hafifçe sirkeyi sürün. Sirkenin tırnak yatağına gittiğinden emin olun. Kendi kendine kuruduğundan emin olun ve durulamayın. Başka bir yöntem ise, etkilenen tırnakları elma sirkesi ve damıtılmış suyu eşit miktarlarda içeren bir çözeltinin içine batırmaktır. 30 dakika bekletin ve tırnaklarınızı kurulayın. En az bir ay boyunca günlük olarak tekrarlayın. Ayrıca sulandırılmış sirke ile birlikte epsom tuzu kullanabilirsiniz. Bu amaçla yarım ölçü sirke ve yarım ölçü epsom tuzu ile iki ölçü damıtılmış suyu karıştırın. Tırnaklarınızı günde yarım saat boyunca bu karışıma batırın.

Kepekten kurtulmak için ise, üç ölçek su ile bir ölçek elma sirkesini karıştırın. Kafa derisi üzerine bu karışımı uygulayın ve 30 dakika sonra yıkayın.
-- sponsor içerik --

---