Bebekleri Ağızdan Öpmenin Zararı Varmıdır? Çocukları Ağızdan Öpmenin Zararları!

Manavgat Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, bebek ve çocukları ağız bölgesinden öpülmesi hastalığa davetiye çıkardığını söyledi.

Dr. Kuru, kış döneminde çocukların enfeksiyona yakalanmaması için öpücükten uzak tutulması gerektiğini dile getirdi.

Halk arasında öpücük hastalığının (enfeksiyöz mononukleozakın) tükürük ve boğaz salgıları aracılığıyla bulaştığına dikkat çeken Dr. Kuru, enfeksiyon riskinin yüksek olduğu kış döneminde anne ve babaların çocuklarını ağız bölgesinden öpmeleri halinde hastalıklara davetiye çıkardığını kaydetti.

Ailelerin sevgilerinden çocuklarını 'canım benim yavrum' diyerek ağız ve dudak bölgesinden öpmeden kaçılması gerektiğini belirten Dr. Kuru, ağız yoluyla bulaşan hastalıkların çocuklarda dalak yırtılmasından menenjite, zatürreden kalp zarının iltihaplanmasına kadar oldukça neden olabileceği uyarısında bulundu.

Bebekleri Ağızdan Öpmenin Zararı Varmıdır? Çocukları Ağızdan Öpmenin Zararları!
Dr. Kuru, bu nedenle ailelerin çocuklarını özellikle dudaklarından öpmekten kaçınmalarının enfeksiyon kapmamaları için önemli olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

"Öpmenin yanı sıra anne ve babaların ağızlarıyla temas etmiş olan çatal, kaşık ve bardak gibi nesneleri de çocuklarına kullandırmamaya özen göstermesi gerekiyor."
-- sponsor içerik --

---