Bank of China ile ilgili bilgileri nedirkibu.com da bulabilirsiniz. Banka hakkında yorumlarınızı bildirebilirsiniz.
Bank of China Nedir? Bank of China Nerede? Bank of China Bilgileri?
Bank of China Nedir? Bank of China Nerede? Bank of China Bilgileri?
Bank of China Türkiye'de geçen yıl mevduat bankası kurmak için hazırlıklara başlamıştı. Türkiye'de lisans alımı ile ilgilenen bankanın yetkilileri aynı dönemde BDDK ile bir araya gelmiş, BDDK Başkanı Akben ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, BDDK'nın bazı kurul üyeleri ile Bank of China Başkan Yardımcısı Gao Yingxin ve bankanın diğer yetkilileri de katılmıştı.

Nisan ayında tüm başvuru sürecini tamamlayarak evraklarını teslim eden bankaya mayıs ayında yapılan kurul toplantısında Türkiye'de kuruluş için izin verilmişti. Küresel bazda dünyanın en büyük 7'nci bankası olan Bank of China, 2011 yılından bu yana Türkiye'de faaliyetlerini temsilcilik ofisi olarak sürdürüyor.

Aynı zamanda Çin'in 3'üncü büyük bankası olarak bilinen bankanın Türkiye'de 300 milyon dolar karşılığı Türk lirası sermayeli bir mevduat bankası kurulmasına yönelik talebi bulunuyordu. Verilen iznin ardından kurulması planlanan bankada Bank of China yüzde 99,99 oranında, BOC'nin sahip olduğu Bank of China Group Investment Limited'e bağlı dört şirket de (Best Stream, Maxon, Well Ocean, Union Favour) toplamda yüzde 0,01 oranında pay sahibi olacak.
-- sponsor içerik --

---