Son zamanlarda Facebook hesabını çaldıranların sayısı giderek artıyor. öncelikli olarak Facebook hesabı çalınması bilişim suçudur. Bulunduğunuz İl, İlçe’deki T.C. Mahkemelerinin Savcılık Makamına Şikayette Bulunabilirsiniz.
Facebook Hesabı Çalınanlar İçin Kesin Çözüm!
Facebook Hesabı Çalınanlar İçin Kesin Çözüm!
Facebook şifrenizi kimse ile paylaşmayınız, facebook hesabınıza girilmeye çalışıldığını ve bu nedenle şifrenin değiştirilmesini talep eden mailler gelirse bu mailleri dikkate alıp cevaplamayınız. Çünkü facebook ve diğer siteler sizden bu şekilde şifrenizi istemez.Son bir uyarı daha mobilden veya pc den giriş yaptığınızda genelde cihazlar şifrenizi kayıt altına alır ve sizden tekrar şifre istemeden giriş yapmaya izin verir, bu da çevrenizde facebook hesabınızı ele geçirmek isteyenler için bulunmaz bir fırsattır. Bu nedenle cihazlarınıza sahip çıkın ve cihazlarınızıda şifreleyin.Ayrıca facebook'a cep telefonu numaranızıda doğrulatın.

Gelelim facebook hesabınızın çalındığında ne yapmanız gerektiğine;

http://tr-tr.facebook.com/help.php
Facebook şifrenizi geri almak için hesap > Yardım Merkezi > Güvenlik tıklıyorsunuz ve Hesabım başka birisinin eline geçti veya hesabımın şifresi çalındı. sekmesin tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekrana “Facebook Soru ve Cevapları henüz bu dilde bulunmuyor.  Sıkça Sorulan Sorular‘a bakın.” yazısına tıklıyorsunuz. ve burada Şifremi unuttum. sekmesine tıklıyorsunuz ve şifreniz e-posta adresinize gelecektir.

Eğer e-posta adresinizde çalındı ise aşağıdaki yöntemi denemelisiniz.

Posta Adreslerinden Herhangi Birisine Mail Yoluyla İngilizce Olarak Derdinizi Güzelce Anlatmanız Gerekmektedir.
disabled@facebook.com
appeals@facebook.com
info@facebook.com
-- sponsor içerik --

---