Anestezi Bölümü İş imkanları Ve Maaşları

Anestezi Bölümü İş imkanları Ve Maaşları ile ilgili yazımızı sizler için paylaşıyoruz. Eklemek istediğiniz bilgiler ve sorularınız için yorum kısmına düşüncelerinizi ve sorularınıza ekleyebilirsiniz.

Üniversite adayları  için farklı üniversite bölümlerini araştırıyoruz, en çok merak edilen soruların cevaplarını derleyerek bir araya getirme gayretindeyiz. 

Bu yazımızda ise anestezi bölümü iş imkanları ve anestezist maaşları, anestezi mezunlarının yapabileceği işler hakkında sizlere bilgi vereceğim. 

Anestezi bölümü bildiğimiz üzere  sağlık alanındaki en popüler bölümlerden biridir. Maaşlarının memnuniyet verici ve dolgun olması ve atanmanın  kolay olmasından dolayı eskiden beri çok seçilen ve hala tercih edilmeye devam eden önemli bir bölümdür.

Şimdi sizlere bu bölüm hakkında detaylı bilgiler sunacağım yorumlarınızı bekliyorum.

‘Okuması zor bir bölümdür öncelikle bunu söyleyeyim, teorik ve de pratik dilde genel olarak Latince terimler kullanılır. İlk başladığınızda  zorlanırsınız sonra zamanla alışırsınız. Bölümü bittirdikten sonra atama konusuna gelince, istediğiniz yere gitmek istiyorsanız 80-85 puan alabilmelisiniz.

Anestezi mesleğinin etik boyutuna gelecek olursak, ilk başta ücret kısmına takılırız fakat iş pratiğe dönüşünce de insan hayatının  biz anestezite emanet edildiğini anlarız, vicdani boyutu çok fazla olan bir meslektir aslında. Anayasadaki iş tanımına fazla takılmayın,gözetim altında hasta uyutmak falan çoğu yerde gerçek değildir. Hastalar direk sana emanet oluyor. 

Hasta başında tek başına olacaksın genellikle, herhangi bir sıkıntıda soğuk kanlı olamazsanız hasta masada kalır ve bunun yükünü bir ömür taşırsınız. Maaşa gelince, kıdemli 5-10 iş hayatı olanlar  maaş+ sabit performans+ nöbet ile beraber 3 bin liranın altında genellikle çalışan yoktur. Hastanenin işlerinin yoğunluğuna göre de döner sermayen ve performansın yüksek olmasına bağlı olarak Performans bedelleri hastanenin aylık cirosu ile alakalıdır. 


Üniversite okuduğunda teorik derslerin dışında pratik olarak ta kendini geliştirmen gerekir aksi durumda ilerleyen zamanlarda çok pişman olursun. Çünkü bu iş genel olarak pratik beceri istemektedir.

Meslek çok iyi bir meslek eyer iyi bir hastaneye düşersen çok rahat edersiniz mesai saatleri 8 ile 4 arası, elektif vakalarda da hastayı uyutup başında oturursunuz, işi öğrendikten sonra çok rahat edersiniz hiç yorulmazsınız. Ama işini sağlam yapıp akşam kafanızı rahat yastığa koymanız gerekmektedir aksi durumda psikolojik olarak çok rahatsız olursunuz.

Kendinizi geliştirirseniz 2 sınıfta bile işe başlayabilirsiniz, ayrıca son not olarak bu bölüm için matematik iyi olması gerekiyor genellikle matematikte zorlanan bir çok arkadaş var.

Alıntıdır.


-- sponsor içerik --

---