İptv Nedir?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte Tv izleme alışkanlıklarımızda değişmeye başladı. İPTV olarak bilinen internet üzerinden Televizyon yayınları ile  farklı kanalların izlenmesine olanak sağlanıyor. Son dönemlerde illegal yayınların paylaşıldığı, bu sayede ismini daha  çok duyduğumuz iptv hakkında merak ettiğiniz bilgileri sayfamızda anlatmaya çalışacağız.

Bu sistem üzerinde online yayın yapılan video yada görsellerin belirli bi IP adresi ile uygun olan cihazlardan izlenmesi sağlanır. Modeme bağlanan cihazlar sayesinde ek olarak Çanak anten yada daha farklı bir sisteme gerek olmadan internetten modeme gelen yayınlar SETTOP BOX denilen cihaza aktarılır. SETTOP BOX tv ye uygun olan bağlantı şekli ile bağlanır ve yayın akışı sağlanır.

En basiti IP TV sistemi internet üzerinden tv yayınlarını izleyebilmemizi sağlayan Tv medya sistemi olarak açıklayabiliriz.

IPTV ‘nin avantajları nelerdir?

Yayınlar internet üzerinden geldiği için evinizde bulunan modem aracılığı ile yayınları alabiliyorsunuz. Yani balkonunuza yada çatınıza çanak anten kurmanız gerekmiyor. Böylece balkon yada çatınızda anten yerinden tasarruf sağlayabilir yayınları izlerken hava şartlarından etkilenmezsiniz. Ayrıca son yıllarda balkonlarda çatılarda çanak antenler görüntü kirliliği nedeniyle yasaklanmaya başladı bu da ıp tv için bir avantaj oluşturuyor.

IPTV Kullanılan teknolojiler nelerdir.?

IP TV ‘nin kullanıldığı cihazlar bilgisayar üstünden yüklenen oynatıcılar ,Samsung Smart tv, LG Smart TV ( bu tvlerin bazı modelleri desteklemektedir.), Dreambox , Tivibu, Turkcell TV+ ve bunların dışında ip tv desteği olan cihazlar olarak sayılabilir. Vestel, Arçelik, Beko, Sunny, Axen gibi tvlerde henüz IP TV destekli bir ürün bulunmamaktadır. (2017)

Ülkemizdeki IP TV’nin durumu nasıl?

Yayınlar internet üzerinden geldiği için izlenilen yayınlar internet kotanızı etkileyebilmektedir. Ülkemizdeki bazı firmaların sunduğu hizmetlerde kota etkilenmesi olmasa da kullanılan hız ve kota seçeneklerinden dolayı bu durum bazı kullanıcılar açısından sorun yaratabilmektedir.

AKK ve hız durumundan dolayı ek olarak alınan cihazlarla alınan yayınlar kullanıcıya sıkıntı yaratabilmektedir. Kısacası internet hızınız düşükse alacağız iptv size sıkıntı yaratabilir.

Türkiye’deki IP TV Satışları nasıldır?

İncelendiği zaman ilk resmi olarak satışa Tivibu tarafından başlanmıştır. Daha sonra çeşitli şekillerde alternatif cihazlar kullanılarak yayınlar alınmıştır. Birkaç sene önce Tivibu’dan sonra Turkcell TV+ ‘da yayına başlamıştır. Yayınları geri sarabilme özelliği iptv için bir avantajdır.

İnstagram, Periscope gibi sosyal medya üzerinde canlı yayın maçlarını yayınlayan kişilerin reklamlarını görmüşsünüzdür. Bu yayınlar da iptv mantığıyla çalışmaktadır ancak herhangi bir iptv kutusu olması gerekmez. Verilen link üzerinden yayınları izleyebilirsiniz. En çok maç yayını yapan Bein Tv ve Avrupa kupası maçlarını yayınlayan Tivibu için bu yayınlar satın alınmaktadır. Ancak şunu belirtmekte fayda var yapılan iş illegal bir iş olduğundan dolayı başınız baya bi ağrıyabilir. Ayrıca yayınların kopup kopmayacağını ve karşınızdaki kişinin güvenilir olup olmadığını kimse garanti veremez. Bu nedenle bu şekilde bir şey düşünüyorsanız dikkatli olun.

IP TV’nin çalışması için gerekli olan SETTOP BOX nedir?


SETTOP BOX nedir?

Farklı üreticilerden farklı görünümde cihazlar mevcut olsa da bir çoğunun görünümü ve çalışma mantığı aynı şekildedir.


Modem üzerinden yapılan bağlantı cihaz tarafından TV de izlenilebilecek şekilde dönüştürülür. TV ye HDMI yada Scart kablo ile bağlantı sağlanabilir. Farklı modellerde farklı tv bağlantısı ve ses bağlantısı sağlanabiliyor.

IP TV ‘nin çalışma mantığı nedir?


ıp tv Sisteminin nasıl çalıştığına dair aşağıda yer alan resim bir çok noktayı açıklasa da kısaca özetlemekte fayda var.

IP TV ‘nin çalışma mantığı nedir?
Yayıncılar tarafından gerçekleştirilen yayınlar çeşitli işlemlerden geçirilerek dijitale dönüştürülür. Video Routerlar aracılığı ile streaming haline geçişleri sağlanır. Stream edilen videolar çeşitli serverlar üzerinden kullanıcıya gönderimi sağlanır.

Kullanıcılar uygun olan cihazları aracılığı ile yayınları TV üzerinden izleyebilirler.

İlgili aramalar: ip tv nedir, iptv kodları, ip tv nasıl çalışır, tvden iptv izlemek, iptv izle, iptv indir, iptv smart tv, iptv nasıl izlenir, iptv hizmeti veren firmalar, iptv ne demek, güncel iptv kodları, 2017 iptv kodları, 2018 iptv kodları
-- sponsor içerik --

---