Teraryum nasıl yapılır isimli yazımızdan sonra, Teraryum bitkileri ve soru cevap şeklinde Teraryum bakımı ile ilgili bilgiler Nedirkibu.com da sizler için paylaşıyoruz.

Teraryum Malzemeleri Nerede Satılır? Teraryum Bakımı Nasıl Olmalıdır?
Teraryum Malzemeleri Nerede Satılır? Teraryum Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Teraryum malzemeleri nerelerde bulunur?

Teraryum malzemeleri çiçekciler başta olmak üzere milyoncu diye tabir edilen hediyelik eşya satıcılarında bulunmaktadır. Genellikle Teraryum malzemeleri ülkemizde pahalıya satılmaktadır. Örneğin bir ev figürü ortalama olarak 10-20 TL arası fiyatla satılmaktadır. Ancak Aliexpress sitesinde aynı ürünü 0,50-1,5 $ arasında bir fiyata bulabilirsiniz.

Terrariumun camı buharlandı bu ne demek?

Muhtemelen fazla su vermişsinizdir, terrariumun kapağını birkaç saat açık bırakarak tekrardan nem dengesinin sağlanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Terrariumun camı yosun tuttu, ne yapmalıyım?

Doğrudan güneşe maruz kalan Teraryumlarda görülebilecek bir durumdur. Bitkinize çok zarar vermeyecek bir şekilde camı temizledikten sonra daha gölge bir bölmeye taşımalısınız.

Terrarium nasıl yapılır öğrendik, peki her bitki uygun mudur?

Kendi Terrariumumu yapacağım ama Terrariumda hangi bitkileri kullanabilirim sorusunu kendinize sormaya başladıysanız öncelikle bilmeniz gereken, seçtiğiniz bitkilerin yoğun nemli ortamları sevmesi, rüzgardan ve direkt güneşten hoşlanmaması gerektiğidir.

Caladium bicolor, Japon Şemsiyesi adı ile bilinen Cyperus alternifolius, Dracaena sanderiana, Acanthaceae , Arapsaçı, Ficus pumila, küçük eğrelti otları, etebur bitkilerin bazı türleri, Peperomia, Selaginella ve Pilea gibi sulak alanları seven ancak suyun içinde yaşayamayan bitkiler Terrarium için çok uygundur.

Terrarium Bakımı Nasıl Yapılır?

Terrariumda esas önemli nokta bitkinizi iyi tanımaktır. Nemi seven ancak çok su aldığı zaman çürüyebilecek bitkileriniz için sulama çok önemlidir. Doğrudan sulamak yerine ucu fısfıslı bir sulama aleti kullanmak daha doğru olacaktır.

Sulama zamanının doğru olup olmadığını anlamak için çakıl taşlarınızı gözlemleyebilirsiniz.

Bir diğer önemli unsur ise Terrariumunuzun doğrudan güneş almamasıdır. Ancak bu durum bitkiyi karanlıkta tutmak gerektiği anlamına kesinlikle gelmemeli. Aydınlık ve ısıtıcılara uzakta bir ortam sağlanmalıdır.

Bitkinizin toprağının besin değerini yüksek tutmak istiyorsanız 2-3 ayda bir torfunuzun üstte kalan kısımlarını tazeleyebilirsiniz, ancak kesinlikle gübreleme yapmamalısınız.
-- sponsor içerik --

---