Zayıflamak isteyenler için hazırlanmış bir yazı...

"Yağ yakan yiyecekler nelerdir?" sorusunun yanıtı bizde! İşte yağ yakan besinler...



Somon Balığı
Hepimiz somon balığının beyni güçlendirdiğini biliyoruz fakat önemli bir özelliğini her zaman atlıyoruz. İçindeki omega-3 kilo vermenize yardımcı oluyor. Gerçekten. Diyet yapan insanların mönüsünde kesinlikle bulunması gereken som, bağışıklık sistemini de güçlendirici yapıya sahip. Metabolizmanıza birazcık değer veriyorsanız, haftada dört veya üç kere somon yiyin.

Kahvaltılık gevrek
Elbette, şekerli corn-flakes’lerden bahsetmiyoruz. Hani müsli veya yulaflı gevrekler var ya, onlardan işte. Her sabah kahvaltısında bu tür gevrekleri yiyen insanların %78’i, bir sene içinde 14 kilo vermişler. Bu araştırma sonucuyla birlikte, konuya daha iyi bir şekilde eğilmemiz gerektiğine karar verdik. Buyurun top sizde…

Çorba
Günde en az bir kâse çorba höpürdetin. 2001 yılının son çeyreğinde yapılan bir araştırma gösterdi ki, haftada beş kez çorba içen insanların vücudunda yağ oranı gayet düşük.

Greyfurt
Günde üç kez yarım greyfurt yiyin. İçeriğinde bolca bulunan C vitamini, yağ kütlesinin etkisini hatırı sayılır ölçüde azaltıyor. Louisiana Üniversitesi çalışanları, düzenli greyfurt meyvesi tercih edenlerin 12 hafta sonunda 2 kilo verdiğini söylüyorlar. Fakat ekşiliğine aldırmadan yemeniz gerekiyor, üzerine kesinlikle şeker atmadan yiyin.

Yağsız yoğurt
Günde üç öğün yağsız yoğurt yemek, vücudun hızlı bir şekilde yağ yakmasına yardımcı oluyor. Tenessee Üniversitesi’nde yapılan araştırmalar, bu diyeti uygulayan insanların yüzde 22 daha çok kilo verdiğini ve yoğurt yemeyen insanların da %66 oranında daha çok kilolu olduğunu gösteriyor. Günlerini yağsız yoğurt yemeden geçirenlerin, özellikle bel bölgesinde kiloların daha çok toplandığı da açıklandı. Ayrıca içeriğindeki yüksek kalsiyum ve protein kiloların sağlıklı bir şekilde verilmesini sağlıyor.

Protein Tozu
Protein karışımlarının sadece kaslara değil, kilo vermeye de yaradığını biliyor muydunuz? Evet, günde iki kere protein tozu karşımı içebilirsiniz. İster suyla için, ister yağsız sütle. Toronto Üniversitesi çalışanları yemekten iki saat önce protein tozu kullananların, ne yerlerse yesinler 200 kalori daha az aldığını söylüyorlar. Ayrıca %8'lik bir kas kütlesi artışı da görülüyormuş. Bizden söylemesi...

Köy Peyniri
Günde en az 200 gr. köy peyniri yiyin. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 200 gr. köy peynirinin içinde tam 32 gr. protein ve kazein (sütteki protein maddesi) var. Bu iki madde sindirim sistemini çok iyi çalıştırdığı için hem kendinizi çok sağlıklı, hem de tok hissediyorsunuz. İçeriğindeki kalsiyum zenginliği de, yağ yakışında katalizör görevi görüyor.

Antep fıstığı
Günde bir veya iki avuç Antep fıstığı yemeye ne dersiniz? Aldığınız kaloriyi unutun, içindeki protein fazlası sizi gerçekten çok mutlu edecek. Fakat yararları sadece bununla kalmıyor. Antep fıstığının direkt kan şekerine müthiş bir faydası var. Kan şekerinin düşmesini engellediği için daha az yemek yiyor ve dolayısıyla ince kalmanızı sağlıyor. Kısacası sabah kahvaltısıyla öğlen yemeği arasında bir avuç götürün, diğer avucu ise akşamüstü yiyin.

Yumurta
Yumurtaya ait kötü izlenimi geçmişte bırakın ve beyaz mucizenin tadına bakın. Günde üç yumurta yiyerek 12 hafta içinde kas ve yağ ölçüsü bakımında çok güzel bir vücuda sahip oluyorsunuz. Doz olarak iki yumurta tercih edenlerin bu faydaları görmedikleri ispatlanmış. Kahvaltı, öğle yemeği ve sadece acıktığınızda yemeyi tercih edin, akşam geç saatlerde uzak durmakta fayda var.

Fasulye
Öğünlerinizin herhangi birinde bir kaşık fasulyeye kesinlikle yer verin. Böbreklere olan faydasının yanında, kan şekerine uyguladığı başarılı tempoyla iyi bir kilo kaybına ve güçlü, sağlıklı, zinde bir bedene sahip olmanızı sağlıyor. Yani fasulyenin yararları saymakla bitmiyor. Bir diğer adı “sihirli değnek” olan fasulyeyi, özellikle spor yapan insanlar ihmal etmesin!
-- sponsor içerik --

---