Göz Kanlanması Nasıl Geçer, Göz Kanlanması Nasıl Düzelir?
Göz Kanlanması Nasıl Geçer, Göz Kanlanması Nasıl Düzelir?

Göz kanlanması neden olur?  Göz kanlanması nasıl geçer? 

Göz kanlanması daha ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilir mi? Göz kanlanması ile ilgili bilmek istediklerinizi sizin için haberimizde derledik

Hepimizin zaman zaman yaşayabileceği bir durum olan göz kanlanması, hem göz sağlığınızı etkiliyor, hem batmalarla sizi rahatsız ediyor hem de dış görünüşü bozucu bir etki yapıyor. Göz kanlanması bazen ciddi rahatsızlıkların habercisi de olabilir.

Göz kanlanması neden olur?

- Bilgisayara bakarken, televizyon izlerken, kitap okurken gözleriniz kanlanıyorsa nedeni çok açık.

- Göz kanlanmasının genellikle nedeni gözün kurumasıdır. İnsanlar gün içerisinde yaklaşık her 2-3 saniyede bir gözlerini kırparlar. Ama bilgisayarda oyun oynarken ve internette sörf yaparken, tv izlerken, kitap okurken veya ince bir işle uğraşırken gözlerimizi kırpmayı ihmal ederiz. Bu da gözün kurumasına neden olarak kanlanmaya ve batmalara sebep olur.

- Diğer bir neden ise herhangi bir bulaşıcı veya mikrobik enfeksiyonlarda gözde çapaklanmaya ve kızarıklığa neden olur.

- Göz içi iltihaplanmaları da (üveit) göz kızarıklığına neden olur. Bu hastalık çok önemlidir ve eğer dikkat edilmezse kalıcı görme kaybına kadar varan durumlarla sonuçlanabilir.

- Gözünüz gün içinde nedensiz yere kanlanıyorsa mutlaka bir göz doktoruna başvurmalısınız.

- Lens kullanımı göz kızarıklığına neden olabilir. Batmalara ve göz kanlanmasına neden olan lensler kanlanma oldukça çıkarıp temizlenmeli ve göz rahatlatılmalıdır.

- Kirpik kepeklenmesi de zaman zaman kanlanmaya neden olabilmektedir.

Göz Kanlanması Nasıl Geçer?


- Eğer kanlanma, uzun süre bilgisayar başında oturmaktan, kitaplardan ya da tv'den sonra meydana geldiyse, bu aktiviteye 20 dakika kadar ara verilip göz kapatılıp dinlendirilmelidir.

- Bunun yanı sıra gözü yetersiz sayıda kırpmanın neden olduğu göz kızarıklıkları için çalışma esnasında göz kırpmaya özen göstermeli, gerekirse çalışma masanıza 1 bardak su koyarak, çevreyi biraz daha nemli tutmaya çalışabilirsiniz.

- Nedensiz ve gün içinde bir sebep yokken kanlanan gözlerde müdahale yapmadan gidip doktora başvurmalısınız. Çünkü bu tür kanlanmalar ufak bir damla ile geçirilebileceği gibi, körlüğe dahi neden olan bir hastalığın habercisi de olabilir.

- Eğer kirpik kepeklenmesinden dolayı gözleriniz kanlanıyorsa, gözlerinizi yatmadan göz yakmayan bebek şampuanlarıyla yıkayabilirsiniz. Ancak en doğru müdahaleyi doktorunuz bilecektir. Mutlaka önce doktora danışın.

Göz Kanlanması İçin Evde Neler Yapılabilir? Göz Kanlanması Bitkisel Tedavisi Nedir?


 - Yüzünüzü soğuk su ile yıkayın. Bu göz şişliğinizi indirmenizi sağlayacaktır.

- İnce bir havluya sarılı buzlu soğuk kompres, poşet çay, salatalık kabuğunu gözünüzde 4-5 dakika bekletin. Bunu günde 3 defa uygulayabilirsiniz.

 - İnce bir göz pamuğuna Gül suyu döküp gözünüzü silin. Unutmayın; Hindistan’da gül suyu, göz damlası şeklinde gözleri temizlemek için kullanılan bir antiseptiktir.

- Göz kuruluğunu gidermek için en az günde 8 bardak su için.

- Bulunduğunuz ortamdaki havanın kuru olmasından kaçının. Kalorifer üzerine koyacağınız 1 bardak su veya bir soğuk buhar makinasıyla bunu çözebilirsiniz.

ilgili aramalar: Göz Kanlanması neden olur, Göz Kanlanması belirtileri, Göz Kanlanması tedavisi,Göz Kanlanması şifalı bitkiler, Göz Kanlanması nasıl geçer, Göz Kanlanması niye olur, Göz Kanlanması ve batma, Göz Kanlanması şifası, Göz Kanlanması kaç günde geçer,Göz Kanlanması nedir
-- sponsor içerik --

---