Nohut Suyunun Şaşırtan Faydaları, Nohut Suyunun Faydaları Nelerdir?

Nedirkibu.com
Nohut Suyunun Şaşırtan Faydaları, Nohut Suyunun Faydaları Nelerdir?
Nohut Suyunun Şaşırtan Faydaları, Nohut Suyunun Faydaları Nelerdir?

Her evde bulunan nohut geceden ıslatılan veya direkt olarak pişirilerek yapılır. Pişirme suyu ve akşamdan  sabaha kadar bekletilen su sağlık için oldukça faydalı. Bu yazıdan sonra nohut suyunu ziyan etmeyeceğinizi umuyoruz.

Nohut kendi başına cilde, kalbe, uykusuzluğa ve birçok rahatsızlığa oldukça iyi geliyor. Kendi başına bu kadar faydalı olan bir besin kaynağının suyunun da faydalı olması gayet normal. İşte nohut suyunun faydaları...

Kaynattıktan sonra veya bir gece suda beklettiğiniz nohudun suyunu çeşitli sebeplerden dolayı yemeklere eklemiyor olabilirsiniz. Ancak nohut suyunu bundan sonra atmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü nohut suyu sağlığınız açısından oldukça faydalı.

  • Cinsel gücü arttırır. Özellikle erkeklerde sperm sayısının artmasına yardımcı olur.
  • Nohut suyunun hızlı bir şekilde yara iyileştirici ve hücre yenileyici özelliği vardır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklardan koruyucu etkisi vardır.
  • Romatizmal ağrılara iyi gelir. Bel ve kas ağrılarında tedavi edici özelliği vardır.
  • Ağız içinde oluşan yaralara gargara yapıldığında oldukça iyi geldiği söylenmektedir.
  • Aç karnına içilen nohut suyunun bağırsakları aynı zamanda da bağırsak içinde yer alan kurtçukları temizlediği bilinmektedir.
  • Cilt hücrelerini yeniler cildin gençleşmesini sağlar.

* Bütün nohut türleri bağırsakları yumuşatır ve böbreklerdeki tıkanıklığı açar. Özellikle kara nohut ve pırasa rengine olanı bu etkiyi yapar. Bazı hekimlere göre, sirkede ıslatılan nohut aç karnına yendiğinde ve yarım gün aç bırakılırsa, kurtları öldürür. Hipokrates, nohutta tatlı ve tuzlu iki yapı olduğunu ve pişmiş nohutta bu iki mizacın birbirini tamamladığını söylemiştir. Tuzlu yapısı bağırsakları yumuşatır; tatlı yapı ise, idrar söktürür ve cinsel gücü artırır.

Nohut Suyu Nasıl Hazırlanır?
Nohut suyu mucizevi etkilerinden faydalanmak için 2 bardak sıcak su ve bir avuç nohut yeterli olacaktır. Suyu kaynatıp kavanozun içine dökelim. Nohutları da ilave edip, kavanozun kapağını kapatalım ve sabaha kadar bekletelim. Şifa niyetine içip, cildimize de sürebiliriz. Nohut suyu kısa sürede olumlu etkilerini göstermeye başlayacaktır. Temizlenmiş olan cildimize pamuk yardımıyla sürüp bekletelim. 30 dakika sonra ılık suyla yıkayabiliriz. Zayıflamak ve sağlıklı yaşam için bir hafta uygulayıp, bir hafta ara verelim. Daha sonra tekrar bir hafta uygulayalım. Kür şifalı etkisini kısa sürede gösterecektir.

İlgili Aramalar: Nohut Suyu Faydaları, Nohut Suyu Nedir, Nohut Suyu Nasıl İçilir, Nohut Suyu Nasıl Yapılır, Nohut Suyu Nasıl Hazırlanır, Nohut Suyu Yararları, Nohut Suyu şifası, Nohut Suyu hangi hastalıklara iyi geliyor

Genel Bilgilendirme:Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu nedirkibu.com'a ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.

Yorum Gönder

0Yorumlar

Değerli Ziyaretci;

1- Bu konu ile ilgili sorunuz veya tavsiyeniz varsa yorum ekleyerek bizle ve diğer ziyaretçilerimizle düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

2- Yorumlarınızda sorduğunuz sorular araştırıldıktan sonra cevaplanacaktır. "Bana Bildir" butonu işaretlemeniz halinde sorunuz cevaplandığında bildirim alacaksınız.

3- Herhangi bir üyeliğiniz yoksa, Anonim Kullanıcıyı seçerek de yorum ekleyebilirsiniz.

Yorum Gönder (0)