Tarçınlı Süt İçenler, Tarçınlı Süt Gerçekten Zayıflatıyor Mu?

Tarçınlı süt, her iki unsuru ile de oldukça faydalı bir ikilidir. Hele ki ballı tarçınlı süt gibi bir üçleme içildiğinde mucizevi etkileri ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir. Tarçının faydaları ve sütün faydaları bir araya geldiğinde elbette çok daha etkili bir formül elde edilir. Konu hakkında yüzeysel bilgi sahibi olanların hep sorduğu sorular, tarçınlı süt zayıflatır mı, tarçınlı süt neye iyi gelir şeklinde olur. Şimdi bu konuyu ele alıp size bazı bilgiler vereceğiz.

Tarçınlı Süt İçenler, Tarçınlı Süt Gerçekten Zayıflatıyor Mu?
Tarçınlı Süt İçenler, Tarçınlı Süt Gerçekten Zayıflatıyor Mu?
öncelikle tarçının faydalarından bahsedelim.

Tarçının Faydaları

  • Tarçın, Dolaşım sistemini düzenler
  • Kan akışını hızlandırır
  • Kan şekerini düşürür
  • Tansiyonu düşürür
  • Antioksidan etkisi ile hücre yenilemesi ve yağ yakımını hızlandırır
  • Antiseptik etkisiyle vücudu bakteri ve virüslerden arındırır
  • Kalsiyum sentezini hızlandırır, ki bu özellik sütle birlikte alındığında çok ciddi bir etkiye dönüşecektir.
  • Tarçın doğada bulunan en güçlü antiseptiklerden birisi olmasının yanında çok güçlü bir antioksidandır. Bu sayede yağ yakma sürecinde çok ciddi etkileri vardır. Hücrelerin hızla yenilenmesini teşvik eder, kalsiyum yapımı sürecini de hızlandırarak, yağların süreç içerisinde tüketilmesine katkıda bulunur. Ağızdan alınması durumunda, vücuttaki tüm hücrelerin temizlenmesini ve bakterilerden arınmasını sağlar. Buna ağız içindeki yaralardan, basur bakterisine kadar uzanan geniş bir alan dahildir.


Sütün Faydaları
Sütün faydaları herkesçe bilindiği üzere besleyici unsurlarından ibarettir. Ciddi miktarda kalsiyum içermesinden dolayı kemiklerin oluşumunda en etkili rolü oynar. Aynı zamanda içerisinde bulunan süt yağı asitleri vücudun ihtiyaç duyduğu temek yağlardandır. Ve ciddi miktarda protein içermektedir. Özellikle gelişim döneminde süt içilmesi vücudun güçlü biçimde büyümesine katkıda bulunur. Ayrıca sütün protein ve kalsiyum sentezi sırasında kilo vermeye de bir miktar etkisi olduğu bilinmektedir. Elbette süt yağlı bir gıdadır ve aşırı tüketimi kilo vermek bir yana ciddi biçimde kilo almanıza yol açabilir. Bununla birlikte laktik asit alerjisi olanların inek sütü tüketmesi sakıncalıdır. Buna dikkat edilmelidir.

Tarçınlı Süt Neye İyi Gelir
Bahsettiğimi gibi tarçının faydaları ve sütün faydaları ayrı ayrı sayıldıklarında oldukça önemli etkilerdir. Pekiyi tarçınlı sütün veya daha kapsamlı bir içerik hazırlayıp ballı tarçınlı sütün faydaları nelerdir?

Balın faydaları hepimiz tarafından malumdur. Özellikle üst solunum yolları enfeksiyonları dönemlerinde ballı tarçınlı süt tüketimi hastalığın seyrine iyi gelecek niteliktedir. Ancak çok daha önemli bir etkisi tarçının kalsiyum sentezi ile kemik oluşumunu hızlandırma sürecinde sütün içerisindeki kalsiyumu kullanış biçimidir. Kemikleri oluşurken, süt etkin biçimde tarçınla tepkir ve ortaya çok güçlü bir kemik sonucu çıkarken, vücut bu sentez sürecinde ciddi miktarda yağ kullanır ve yağların temini büyük ölçüde vücut kaynaklarından sağlanır.

Her iki unsurun da yeterince zayıflatıcı etkileri olmasını hesaba katacak olursak, tarçınlı süt zayıflatır mı dediğimizde sonuç muhakkak evet olacaktır. Doğru miktarlarda tüketildiğinde ciddi miktarlarda zayıflama sonucu ortaya çıkarırlar. Altını net biçimde çizmek gereken husus bu karışımın günde 1 bardaktan fazla tüketilmemesi gerektiğidir. Zira kalori değerleri oldukça fazladır ve diyete zarar verebilecektir.

Tarçınlı Süt Tarifi
Tarçınlı süt yapmak için mümkünse yarım yağlı süt tercih ediniz. Toz tarçın kullanmalısınız. Pastörize süt kullanıyorsak kaynatmaya gerek yoktur, ancak ısıtmanızda fayda vardır. Tarçının içinde kolay çözünmesi için sıcak süt olmasında fayda vardır.

Bir bardak sütün içerisinde 1 çay kaşığı toz tarçın eklemeniz yeterli olacaktır. İyice karıştırdıktan sonra mümkünse şeker eklemeden tüketiniz. Fakat tarçın miktarının 1 çay kaşığını geçmemesine dikkat ediniz.

Tarçınlı Süt İçenler anlatıyor... Tarçınlı Süt İçip zayıflayanlar..


evet tarçın zayıflatıyor bende cubuk tarcın kullanıyorum cayda sutte, yağ yakma özelligi var, yine tatlı yiyorsun karnın acıkıyor ama yedigin yagları yakıyorsun, yani yiyorsun ama kilo almıyorsun

tarçın insülin seviyesini dengeler derler. e insülin bir inip bir çıkmayınca daha az açlık hissedersin. böyle bir durumla belki kilo verdirebilir.

Arkadaşlar ben 1 buçuk haftadır tarçınlı süt kullanıyorum düzenli olarak ve bunun yanı sıra diyetime ve Spor uma çok dikkat ediyorum sonuç 1 buçuk haftada 3 kilo verdim :)

Slm sutle tarcin karisimini yaklasik bir aydir kullaniyorum fakat kilo vermekten ziyade iki kilo almisim anladimki yanlis bi yontem (uzgunum)


Bende 1 haftadır tarçınlı süt içiyorum daha doğrusu boğaz ağrısına iyi geldiği için başlamıştım sonra bir baktım kilo veriyorum 1 haftada 2 kilo verdim 2 yıldır uğraştığım kilolarım yavaş yavaş gidecek inşallah devam edeceğim tarçınlı süte

Ben bir sene önce bu tarçınlı süt olayını tvde duymuştum ve denemek istedim çok spor yapmamama rağmen sadece gün içerisindeki un,tuz ve şeker tuketimimi keserek kilo verdim tavsiye ediyorum özellikle göbek bölgesindeki yağları yakmakta çok çok faydalı. Eger mideniz sisiyorsa sut ictiginizde, Laktozsuz deneyin tadı daha guzel ve sanki daha tatli ve hafif geliyor insana tavsiye ederim.

Ben iki haftadır sabah kahvaltıyla akşamda öğün sonu içiyorum 3 kilo verdim bile ☺

Merhabalar tarçınlı süt gercekten işe yarıyor 2 hafta oldu kullanıyorum. Yediklerime de dikkat ediyorum 4 kg gitti bile 😊😊 herkese tavsiye ederim kesinlikle

arkadaşlar ben tarçınlı sütü sevdiğim için içiyordum yağ yakmaya yardımcı olduğunu bilmeden ama kesinlikle emin olun çok faydası var ben 1 ay da 1.5 kilo yağ yaktım
Yorumlar çeşitli forum sitelerinden alıntıdır. Merak ettiklerinizi ve ya sonuçlarınızı yorum kısmından bizle paylaşabilirsiniz.

Genel Bilgilendirme:Bu sitedeki bilgiler tavsiye niteliğinde olup tedavi amaçlı değildir. Uygulamaların sorumluluğu nedirkibu.com'a ait değildir. Sağlık sorunlarınız için mutlaka bir hekime danışınız..Hekime gitmeden ve teşhis koydurmadan şikayetiniz ne olursa olsun, buradaki bilgiler ile kendi kendinizi tedavi etmeye kalkışmayınız. Buradaki bilgilerin kesinlikle bir hastalığı teşhis amacı yoktur. Sadece bilgilendirme amaçlı paylaşılmış yazılardır.
-- sponsor içerik --

---