İdrar Yolu İltihabı Tedavisi, Şifalı Bitkilerle İdrar Yolu Tedavisi
İdrar yolu iltihabı Nedir?
İdrar yolunun aşağısında ( mesane ve üretra) oluşan iltihap veya enfeksiyonlar beş kadından dörtünü yaşamının bir döneminde etkiler. Bunlar, çoğu zaman bir risk oluşturmaz. Ancak, böbreklerin etkilenmesini önlemek için bunların derhal tedavi edilmesi önemlidir. Reçeteli ilaçların yanı sıra doğal ilaçları da kullanabilirsiniz.

İdrar yolu iltihaplanmalarını çoğuna escherichia coli bakterisi neden olur. Bu bakteriler normalde kalın bağırsakta bulunur; ancak makattan idrar yoluna ve oradan da mesaneye doğru yayılabilir. Durum elverişli olursa bakteriler mesane içzarına yerleşir, burada çoğalır ve enfeksiyona ve bazense iltihaplanmaya neden olur. Bunun gerçekleşmesine yol açan durumlar arasında; idrar kanalları ve yolundaki bozukluklar böbrek taşları, anatomik bozukluk, yoğun veya asit özellikte idrar ve bazı yiyecek maddeleri sayılabilir.

İdrar yolu iltihabı belirtileri


İdrar yolunda iltihap şu belirtilere neden olabilir.

  1. İdrar yapmadan önce, yaparken veya yaptıktan hemen sonra yanma veya batma hissi idrar yolu iltihabı belirtilerini gösterir.
  2. Sık sık idrara çıkma hissi de idrar yolu iltihabı belirtilerini gösterir.
  3. Alt karın bölgesinde oluşan ağrı (idrar torbası kaynaklı) larda idrar yolu iltihabı belirtilerini işaret eder.
  4. Sırtta belin üst kısmın da ağrı (böbreklerden kaynaklı)
  5. Kasık kemiğinin üst kısmında hassasiyet
  6. İdrarda kan; idrarın rengini pembe yapar veya idrarı bulandırması da idrar yolu iltihabıbelirtilerini işaret eder.
  7. İdrarda iltihap idrarı bulanıklaştırır.
  8. İdrarda kuvvetli - belki balık kokusuna benzer - bir koku olması
  9. Ateş
  10. Aniden bastıran karşı konulması imkânsız bir idrara çıkma hissi.

İdrar yolu iltihabı korunma

  1. Bakterileri ve diğer tahriş edici maddeleri idrarla dışarı atmak için gün boyu idrarın renginin çoğunlukla açık olmasını sağlayacak miktarda şu için. Bu insanların büyük bir kısmı açısından önem arz eder.
  2. İdrar yolunu tahriş eden kafein ve alkol tüketimini azaltın. Sigarayı bırakın veya azaltın; nikotin idrar yolunu tahriş eder.
  3. İdrar yolunun tahriş olmasını önlemek için genital bölgeyi yalnızca su ile temizleyin.
  4. İdrarınızı asla tutmayın; idrar mesanede ne kadar uzun kalırsa, bakterilerin torbanın zarına yerleşip üreme ihtimalide o kadar artar.
  5. Cinsel ilişkiden önce genital bölgeyi temizleyin. Ayrıca, bir kadının cinsel ilişkiden önce veya sonra idrar yapması gerekir.
  6. Ped veya tamponlarınızı sık sık değiştirin.
  7. Banyo tuzları, köpükleri ve idrar yolunu tahriş edebilecek vajinal deodorantlar kullanmayın.
  8. Sık sık sistit oluyorsanız kalın külot giymeyin.
  9. Bakterilerin mesane duvarına tutunmasına önlemeye yardımcı olmak için her gün küçük bir bardak antienflamatuar etkisi olan cranberry (Amerikan üzümü) suyu için.
  10. Enfeksiyonlara karşı genel direncinizi arttırmak için C vitamini ve flavonoid bakımından zengin yiyeceklerden bolca tüketin.
  11. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için ekinazya çayı için. (veya tentüründen birkaç damla alın) veya sarımsak yiyin (veya sarımsak hapı alın)
  12. Klorlu havuzda yüzdükten sonra sistit olursanız, mümkünse klorlu sudan kaçın veya yüzdükten sonra bol su için.
  13. Cinsel ilişkiden sonra sistit oluyor iseniz, penis ile vajinanın üst kısmı arasındaki sürtünmenin tahrişe yol açmaması için tükürük ya da bu amaç ile satılan bir yağ kullandıktan sonra penisin içeri girmesini sağlayın; sistit semptomlarına neden olan pozisyonlardan da kaçının.

İdrar yolu iltihabı tedavisi


Doğal tedaviler geleneksel tıbbi tedavilere alternatif olarak kullanılmaz. Ancak, "korunma" başlığı anlatılan tedbirlere ve aşağıda belirtilen ek bilgileri doktorunuzun uyguladığı tedavinin yanı sıra kullanabilirsiniz.

Mutfak dolabındaki ilaçlar: idrar yolu iltihaplarına bağlı olarak idrar yapılırken hissedilen acı ve yanmayı azaltmak için aşağıdaki arpa - su ilaçlarından birini deneyin.

  1. 2 büyük bardak arpa suyu hazırlayın. Bundan 20 dakikada bir ve 3 saat boyunca bir bardak için.
  2. İdrarın asiditesini azaltmak için bir bardak arpa suyunun içine bir çay kaşığı karbonat koyup için bu işlemi saatte bir tekrarlayın.

İdrar yolu iltihabı Bitkisel Tedavi:

    1. mısır püskülü çayı içerek semptomları yatıştırın; bundan günde en fazla 3 kere için.
    2. Parmak otunun çayını içerek anti septik ve diyüretik özelliklerinden faydalanın; bundan günde en fazla 3 kere için.
    3. Hatmi yaprağı veya deve elması (bağ dikeni) çayından günde 3 kez için ağrıyı hafifledir ve bir miktar diyüretik etkisi vardır.
    4. Ayı üzümü bakterilerin idrar yolunda üremesini yavaşlatır.
    5. Yanma çok fazlaysa koyu bir papatya çayı ile dolu küvete oturun.
    6. Böbrek iltihabı için sık sık ılık ekinazya, ayrık otu ve parmak otu çayı için
    İlgili Bilgiler: İdrar Yolu İltihabı Nedir, İdrar Yolu İltihabı Nasıl Geçer, İdrar Yolu İltihabı Nasıl bir hastalıktır, İdrar Yolu İltihabı neden olur, İdrar Yolu İltihabı şifalı bitkiler, İdrar Yolu İltihabı tedavisi,evde İdrar Yolu İltihabı tedavisi
    -- sponsor içerik --

    ---