Kararmış Muz'un Kanser Hücreleri İle Savaştığı Ortaya Çıktı!

Kararmış muzları çöpe atmadan önce  bir kez daha düşünmenizde fayda var. 

Çünkü bu kararmış muzlar tam bir sağlık deposu! en azından yapılan araştırmalar bize bunları söylüyor..

Oldukça iddialı: Kanser hücrelerini yok ediyor

Yapılmış olan bir  araştırma sonucu kararmış muz kabuklarının kanser hücrelerini yok ettiği anlaşıldı. Tabi bu kanseri iyileştirecek diye bir umut değil! Kararmaya başlamış ve benekli muz kabuklarında ortaya çıkan TNF ( Tümör Nekrosis Faktörü) isimli antikanser özelliğine sahip bir madde keşfedildi. Yani, bir muz kabuğunun üzerinde ne kadar siyah nokta var ise o kadar sağlıklı...

Bağışıklık sistemini güçlendiriyor

Haftada 3 kez kararmış muz yemek, bağışıklık sisteminin gücünü 2 katına çıkartıyor. Özellikle bu soğuk zamanlarda beslenme planınıza dahil etmekte fayda var.

Depresyon önleyici

Doğal bir aminoasit olan muz, depresyon tedavisinde önemli bir rol oynuyor. Bunu nasıl yapıyor? derseniz, hemen açıklayalım: Depresyon tedavisinde kıymetli bir role sahip serotonine dönüştürülen tryptophan içermesiyle gerçekleştiriyor. Mutsuz hissettiğiniz an atıverin ağzınıza bir adet muz :)

Egzersiz öncesi bir adet muz!

Egzersiz sonrası oluşan krampları yok etmek için en doğal ilaç. Spor öncesi ya da egzersiz esnasında bir adet muz tüketin. Böylelikle o ağır antrenman ardından ağrı hissetmeden günü sonlandıracaksınız.

Kabızlık giderici

Ne lanet bir hisdir, çok iyi biliriz... Kabızlık sorununun üstesinden gelmek için lif bakımından zengin olan muz tüketmek şart. Bağırsakları harekete geçirmek için haftada 3 kez yemeye özen gösterin.

kararmış muz ile ilgili aramalar: çürük muz yenir mi,muzun içi neden kararır,kararmış muz ile ne yapılır,içi kararmış muz yenir mi,siyah kabuklu muz,muzun ici neden siyah olur,içi çürük muz,kararmış muz zararları,kararmış muz faydaları, kararmış muz yararları
-- sponsor içerik --

---