Altı Yanan Ütünün Tabanı Nasıl Temizlenir?

Altı Yanan Ütünün Tabanı Nasıl Temizlenir?
Ütü tabanları ilk alındıklarında ışıl ışıl olmalarına rağmen zamanla kir, pas, leke, is tutabilir. Bu konuda ki en etken unsur ise kızgın ütünün polyester, elastik, naylon, ipekli, kadife gibi hassas ve narin kumaşlara bastırıldığında aniden ütüye yapışan kumaş parçaları olmaktadır. Aynı zamanda kireçli akan musluk suları ütü suyu olarak kullanıldığında ütünün kireçlenerek kanallarının tıkanmasına ve dibinde tortular oluşmasına neden olmaktadır.

Bu durum tertemiz çamaşırlarınız açısından da büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Şöyle ki, yeni yıkadığınız tertemiz beyaz çamaşırlarına bu kızgın ütü tabanını bastığınızda isli ve lekeli yüzey anında çamaşırlarınıza yapışacaktır. Aynı zaman da ütü tabana asılı kalan diğer çamaşırların kumaş artıkları da tertemiz çamaşırların yüzeyine yapışarak leke ve kir izi şeklinde çamaşırdan çamaşıra taşınır. Bu konuda yeni usul takıp çıkarılabilen teflon ütü tabanlarından değiştirerek kullanabileceğiniz gibi, aşağıda önerdiğimiz yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. İşte ütü nasıl temizlenir konusunda farklı yöntemler.

Altı Yanan Ütünün Tabanı Nasıl Temizlenir?

Ütü Tabanı Temizlerken Hangi Usullerden Yararlanabilirsiniz?


Bunun için sirke – tuz karışımı bir numaralı çarelerdendir. Bu karışımı sürdüğünüz bir bezle ütü tabanını ovduğunuzda tüm taban tortularından kurtulabilirsiniz. Yine sıcak havlu kağıda tuz döküp sıcak ütüyü bu tuzlu kağıda bastığınızda, tüm ütü tabanının kiri pası tuza çıkacaktır.  Yine mutfakta yer alan bazı doğal çarelerden de yardım alabilirsiniz. Hafif nemli bir beze bir tutam karbonatı basarak ütüyü de bu beze bastığınızda ütü tabanının kirleri bezde kalır.

Farklı bir yöntem olarak- limon tuzu karışımından da yararlanabilirsiniz. Bir kaşık limon tuzunu cezveye koyun. Üzerine de bir bardak su koyup kaynatın. Sonrasında bu karışım dayanabileceğiniz sıcaklığa ulaştığında temiz bezi içine daldırarak bu ıslak bezle ütünün tabanını ovunuz. Ütü nasıl temizlenir konusunda bu sayede ütünüzün tabanı ayna gibi parlayacaktır.

 Öte yandan mutfağınızda ya da banyonuzda bulunan kireç sökücüler ya da ovma deterjanları da bu işlemi görecektir. Bir miktar ovma jelini beze dökerek ütünüzün tabanını bir güzel ovunuz.  Bu sayede ütünüz ilk günkü parlaklığına ve temizliğine kavuşacaktır. Ütü nasıl temizlenir ile ilgili olarak tüm bu saydıklarımızı rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

-- sponsor içerik --

---