Çikolata Kisti Nedir, Çikolata Kisti Belirtileri Nelerdir?

Belirtileri birçok hastalıkla benzerlik gösterdiği için teşhisi zor olan ve tedavisi de uzun süren bu hastalık ihmale gelmez.

Ülkemizde kadınların en sık karşılaştığı hastalıklar arasında yer alan çikolata kisti, (Endometriozis) sinsi bir hastalık olarak ilerliyor.

Çikolata Kistinin Belirtileri Nelerdir?

Kronik yorgunluk

En ilginç belirtilerden biri kronik yorgunluk sendromu. Günün her saatinde sürekli yorgunluk hissi, stres , işe odaklanamama endometriozis hastalığı olan kadınlarda daha çok görülüyor.

Bel, sırt, karın, kasık ağrısı

En sık bel ve sırt ağrıları görülüyor. Bu ağrıların çikolata kistinden kaynaklanabileceği düşünülerek doktora başvurmak gerekiyor.

Tuvalete çıkmak istememe

Bu sorunu yaşayan kadın tuvalete çıktığında ağrı duyduğu için tuvaletini yapmak istemez. İdrarını yaparken ciddi ağrılar çeker.

Kısırlık

Endometriozis, özellikle tüplerde, yumurtalıklarda yapışıklıklar, tıkanıklıklar yaparsa yumurtayla spermin buluşmasını bloke edip infertiliteye sebep olabiliyor

Ağrılı cinsel ilişki

Pek çok kadın ağrılı cinsel ilişki yaşıyorsa doktora gitmiyor. Bu durumu yaşıyorsanız sebebi çikolata kisti olabilir

Şiddetli adet sancısı

Çoğu kadın ağır şekilde yaşadığı adet sancısının bu sorundan kaynaklandığının farkına varmaz.

Karında gaz ve şişkinlik

Kadınlar zaman zaman “yine karnım çok şişti” diye şikayet ediyor. Böyle bir sorun yaşıyorsanız da var.

Depresyon

Ciddi bir depresyon, anksiyete bozukluğu görülebiliyor. Bu kronik hastalık kişinin hayatını sınırlandırıyor, kişi spora gidemiyor, eşiyle birlikte olamıyor, yemek yediği zaman ağrıları oluyor, sürekli yorgun hissediyor, dolayısıyla hayattan zevk almamaya başlıyor.
-- sponsor içerik --

---