Vücuttaki Demir Seviyenizi Bu Meyveler ile Yükseltebilirsiniz...
Demir eksikliği ile ilgili bir sıkıntınız varsa tam da yaralarınıza derman olacak bir haber. Hangi meyvelerde demir bulunuyor ve hangi meyvede daha fazla demir var?

Demir eksikliği, anemiye neden olan başlıca sebeplerden bir tanesidir. Kadınlar adet döneminde ve doğumda fazla kan kaybedebilecekleri için demir eksikliği anemisi riskleri daha yüksektir. Çocuk doğurma yaşına gelmiş kadınların günde 18 mg demir alması gerekirken erkeklerin sadece 8 mg'a ihtiyacı var.

Günlük demir ihtiyacını nasıl karşılayabiliriz?

Vücudunuzun ihtiyacı olan demir, C vitamini bakımından zengin meyvelerde bulunuyor.

Güneşte kurutulmuş domates

Domatesin meyve mi sebze mi olduğu tartışıladursun, biz size önemli bir faydasından bahsedelim. Güneşte kurutulmuş domates demir bakımından en zengin besinlerden biridir. 100 gram domateste 9.1 mg demir bulunur. Bu da günlük ihtiyacınızın yarısı.

Kuru erik

Bir porsiyon kuru erik günlük demir ihtiyacınızın %9'unu karşılayarak demir eksikliğiyle savaşmanıza yardımcı olabilir.

Kuru üzüm

Kuru üzümde pek çok meyveden daha fazla demir bulunur. Bir bardak kuru üzümde 3.2 mg demir bulunur. Kuru üzümü kavun, portakal, çilek gibi C vitamini bakımından zengin meyvelerle tüketerek demir emilimini arttırabilirsiniz.

Kuru kayısı

Bir porsiyon kuru kayısı günlük demir ihtiyacının %19'unu karşılıyor. Kuru kayısı demir eksikliğini önlemesinin yanı sıra kemikleri güçlendiriyor, kalp sağlığını koruyor ve cilde iyi geliyor.

Nar

Nar zengin bir demir, C vitamini, K vitamini, lif, folat ve potasyum kaynağıdır. Ayrıca narda bulunan antioksidanlar kalbe iyi gelir ve kanı temizler. Günde bir bardak nar suyu içerek bütün bu faydaları alabilirsiniz. Nar suyunun kanserle savaştığı, tansiyonu düşürdüğü ve hafızaya iyi geldiği de kanıtlanmıştır.

Kuru dut

Dutta, portakaldan daha fazla C vitamini bulunur. Ayrıca dut antioksidan, demir ve lifle doludur. Bir porsiyon dut günlük demir ihtiyacının %30'unu karşılamaya yeter.(Milliyet)
-- sponsor içerik --

---