Yüzük Genişletmek veya Yüzük Daraltmak Nasıl Yapılır?
Yüzük Genişletmek veya Yüzük Daraltmak Nasıl Yapılır?


Yüzük Daraltma Ne Kadar, Yüzük Daraltma Nasıl Yapılır? Yüzük Genişletmek Ne Kadar, Yüzük Genişletme Nasıl Yapılır?

Yüzük Genişletmek - Daraltmak Nasıl Yapılır?


Yüzük Nasıl Daraltılır veya Genişletilir bu soruyla ilgili bilgileri Nedirkibu.com da sizlerle paylaşıyoruz.

Gerek; Söz,Nişan veya evliliğin simgesi olarak taktığımız alyanslar, gerekse süs aksesuarı olarak kullandığımız yüzükleri belkide bir ömür boyunca parmaklarımıza takarız. Bazılarımız 20 li yaşlarında parmağına taktığı bir alyansı ölene kadar parmağından çıkartmaz, Bu yüzük kültürümüzün bir örneğidir.

Zaman içinde kilo aldığımızda, yüzüklerimiz elimizi sıkmaya başlar. Gün içinde vücudun şiştiği zamanlarda ise daha fazla rahatsızlık hissetmeye başlarız. Aynı şekilde kilo verdiğimizde ise, yüzüklerimizin, sanki her an düşecekmiş gibi hissederiz.

Az miktarda kilo almak yada biraz kilo vermek genelde parmak ölçümüzü çok değiştirmez ancak zaman içinde parmak ölçümüz artık evlendiğimiz zamandaki gibi olmayabilir.

El yıkarken parmağımızdan çıkan yüzükler bize yüzüğün biran önce daraltılmasını yoksa fark edemediğimiz bir anda düşüp kaybolabileceğini anlatır.Bu riski göze almak istemiyorsanız hemen bir kuyumcunun yolunu tutmanız gerekiyor.

Peki her yüzüğün daraltılması veya genişletilmesi mümkün müdür? 


Yüzüğümüz parmağımızı sıkmaya başlamışsa yada parmağımıza bol geliyorsa, yüzüğün modelinin uygun olması koşuluyla, o zaman yüzüğün ölçüsünde değişiklik yapmak mümkün. 

Parmağımızı sıkan alyansı genişletmek daha kolay bir işlemdir, yüzüğün modelin çok fazla bir bozulma olmaz. Diğer taraftan, bol gelen bir alyansı daraltmak yüzüğün modelinin bozulmasına neden olabilir, çünkü daraltmak için alyansın kesilip tekrar kaynatılması gerekmektedir.


Eğer yüzüğümüz tam tur taşlı ise, bu yüzüğün genişletilmesi yada daraltılması, taşların düşme ihtimali sebebiyle, tavsiye edilmez.

Kısacası yüzüğün esnekliğinden faydalanarak yüzük kalıplar kullanılarak bir miktar genişletilebilir veya  preslenerek bir miktar daraltılabilir.

Pırlanta Yüzük Nasıl Daraltılır veya Genişletilir?


Pırlanta yüzüğün kesilerek ölçüsünde değişiklik yapılacak olan işlemlerde en güvenilir ve sağlıklı olan işlem lazer ile kesim yapılmasıdır. Lazer ile kesilen tektaş pırlanta yüzük, büyütme yapılırken yüzük açılarak, gerekli ölçüde bir parça eklenmektedir. Tam tersi küçültme işlemlerinde ise belirlenen ölçü kadar bir parça lazerle kesilerek pırlanta yüzükten çıkartılmaktadır. Bu iki durumda da yapılan işlemde yüzükteki birleştirme lazer aracılığıyla kolay ve sağlıklı bir şekilde yapılabilmektedir. Böylelikle yüzük üzerinde kesme ve birleştirme izleri olmamaktadır. Ayrıca yapılan ölçülendirme işlemleri ardından yapılacak temizleme ve cilalama işlemleri ile tektaş pırlanta yüzüğün ilk günkü gibi görünmesi sağlanmaktadır.

Yüzük daraltmak ve ya genişletmek çok masraflı olmayan bir işlemdir. Tanıdık bir kuyumcu bu işlemler için sizden ücret bile talep etmeyebilir. 

Yüzük daraltma genişletme işlemleri Sadece Altın yada Gümüş yüzüklerde değil çelik gibi diğer yüzüklerde de aynı işlemler uygulanabilir.

Lütfen bu içeriği Kaynak Belirtmeden web sitenizde paylaşmayınız! 

>> BIRINE VEYA BIRŞEYE DOKUNUNCA NEDEN ELEKTRIK ÇARPAR?
En çok merak edilen sorular: evde yüzük genişletme yöntemleri, evde gümüş yüzük genişletme, yüzük daraltma ne kadar, gümüş yüzük daraltılır mı, gümüş yüzük büyütülür mü, yüzük büyütülür mü, altın yüzük nasıl genişletilir, küçük yüzük nasıl büyütülür, bol gelen yüzük evde nasıl daraltılır
-- sponsor içerik --

---