Kimlik Kartı Cilt No ve Seri No Sorgulama Sayfası


Yeni kimlik kartında cilt numarası, aile sıra numarası gibi bilgilerin olmaması sebebiyle, E-Devlet üzerinden bu numaraların nasıl öğrenilebileceği merak ediliyor. İşte, E-Devlet nüfus kayıt örneği ile kolayca öğrenebileceğiniz yeni kimlik kartı cilt no ve aile sıra no detayları

Cilt no sorgulamasını ilçe Nüfus Müdürlüklerine gitmek zorunda kalmadan e-devlet şifreniz ile kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Bu hizmeti kullanarak, Nüfus Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü merkez veri tabanındaki nüfus kaydınızı sorgulayabilir, barkodlu olarak nüfus kayıt örneği belgesi alabilirsiniz.

CİLT NO SORGULAMA SAYFASI

E- DEVLET ŞİFRE İŞLEMLERİ

E-devlet’e giriş için PTT’den almış olduğunuz şifre ile sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. E-imza veya mobil imza gerektiren hizmetleri kullanabilmek için e-imza veya m-imza edinilmesi hizmete bağlı olarak ayrıca gerekebilir.Şifre ile ilk defa giriş yaptığınız durumda sistem sizi şifre değiştirme sayfasına yönlendirir. Bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra yeni şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz.

Şifrenizi mi unuttunuz?

• Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr'ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT'ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
• Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
• İnternet bankacılığı müşterisi iseniz, https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris sayfasında müşterisi olduğunuz bankanın İnternet şubesi sayfasına giriş yaptıktan sonra tekrar bir şifreye ihtiyaç duymadan doğrudan e-Devlet Kapısı'na giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
-- sponsor içerik --

---