Alzheimer Olmamak İçin Bu Egzersizi Mutlaka Yapın!

Halk arasında bunama olarak tanımlanan demans türlerinden biri olan Alzheimer hastalığı, zaman içinde gelişen beyin hücrelerinin ölümüne bağlı olarak oluşur. 

Kişinin bilişsel fonksiyonlarının azalmasına neden olan Alzheimer, toplumda en sık görülen demans türlerinden biridir. Nörolojik bir hastalık olan Alzheimer varlığında beyin hücrelerinde kayıplar oluşur. 

Hücre kayıplarına bağlı olarak beyin büzüşür ve küçülür. Alzheimer ile ilgili detaylı bilgiye  " Alzheimer Nedir? Alzheimer Belirtileri Nelerdir? " başlıklı yazımızdan ulaşabilirsiniz.


Amerikada sağlık üzerine program yapan Prof. Dr. Mehmet ÖZ,  programında alzheimer ile ilgili dikkat çeken bir uyarıda bulundu. 

İleride alzheimer olmak istemiyorsanız yapacağınız bu egzersiz sizi alzheimer dan koruyacak diyen Mehmet Öz'ün tavsiyesini sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz.

Mümkünse, her sabah veya akşam, günde bir kezde olsa, sert bir zemin üzerinde çıplak sağ ve sol ayak üzerinde, Gözlerinizi kapatarak, her iki kolunuz yanlara T şeklinde açarak, yaklaşık 30 sn.’de 100’e kadar, tek ayak üzerinden “sesli” sayarak DENGE’de durma eğitimine vücudunuzu ve beyninizi mutlaka alıştırınız.

İlk bir hafta sayamamanız çok normal. İlk bir haftadan sonra,100’e kadar sayarak bu eğitime vücudunuzu alıştırırsanız, ileride kesinlikle Alzheimer konusunda sorun yaşamazsınız.

-- sponsor içerik --

---