Ruşeym Buğdayı ve Ruşeym Yağı Faydaları ve Zararları Nelerdir?


Şifalı bitkilerden olan ve İsmi yeni yeni duyulan bir Buğday türü, Ruşeym Budayı. Ruşeym Budayı ile ilgili Faydaları ve Zararları yazımızı sizlerle paylaşıyoruz.

Ruşeym buğday özü anlamına gelmektedir. Çok güçlü bir antioksidan olan ruşeym yağı, harici olarak ve oral yolla kullanılabilmektedir. İçerdiği antioksidanlar sayesinde yaşlanmayı engelleyici etkileri ile cilt için doğal bir yapılandırıcı, yenileyici olarak kullanılmaktadır. Ciltlerinin daha canlı görünmesi için özellikle bayanlar tarafından tercih edilen ruşeym yağı, cildinizdeki ince çizgilerin moral bozan görüntüsünü engellemektedir. Sadece cilt için değil, bağışıklık sistemi, sinir sistemi ve bir çok iç hastalığının tedavisinde ek tedavi olarak kullanılmaktadır. 

A, B, B6 ve E vitaminleri ile folik asit, fosfor, magnezyum ve potasyum içeren ruşeym yağını, evinizin bir köşesinde bulundurmanızdan büyük fayda göreceğiniz kanısındayım. Şimdi, bu yağın faydaları ile ilgili en önemli noktaları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Ruşeym Yağının Faydaları:

– İçerdiği Omega 3 yağ asidi sayesinde bağışıklık ve sinir sistemimizi güçlendirerek, bir çok hastalığa karşı vücudumuzda bir kalkan oluşturur. Beyin sağlığı açısından önemli katkılar sağlar ve nörolojik hastalıklara karşı savaşır. İçerdiği A ve E vitaminleri sayesinde hafızanın güçlenmesine yardımcı olur.

– Kardiyovasküler sistemi güçlendiren ruşeym yağı, kalp damar hastalıklarında tedavi edici etkisi ile bilinmektedir. Bu sayede kalp sağlığını önemli ölçüde korur ve son yıllarda yaş ortalaması oldukça düşen kalp krizine karşı bizleri korur.

– İçerdiği Omega 3 ile, kan dolaşımının düzenli olmasını sağlar. Böylelikle kolesterolü de dengelemiş olur. Oktakozanol adı verilen kimyasalları içeren ruşeym yağının yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, kötü kolesterolü düşürdüğü gibi, iyi kolesterol seviyesini de artırdığı,felç geçirme riskini azalttığı tespit edilmiştir.

– Sporcular tarafından kas sistemini güçlendirmesi ve enerji vermesi sebebi ile tercih edilen ruşeym yağı, kaslardaki gücü ve dayanıklılığı artırır. Bu amaçla eski çağlardan beri kullanılmaktadır.

– İçerdiği magnezyum minerali sayesinde vücuttaki kan şekerini dengelemek için kullanılmaktadır. Özellikle diyabet hastalarında kan şekerinin kontrolünün sağlanabilmesi ve yaşam kalitesinin artırılabilmesi amacı ile kullanılmaktadır.

– Bağışıklık sistemini güçlendiren ruşeym yağının düzenli tüketimi bir çok hatalıktan vücudumuzu korur. Eğer sağlığınıza önem veriyor, hastalıklar kapınızı çalmadan kendiniz için bir önlem almak istiyorsanız ruşeym yağı sizin için biçilmiş bir kaftan olur.


– Sinir sistemi üzerinde yabana atılamayacak faydaları bulunmaktadır. Sağlıklı bir psikoloji için elbette bir çok şart gerekmektedir. Yaşamın getirdiği bir çok sorun bizleri ruhsal çöküşe ve depresyona sürükleyebilir. İşte bu etkilerle stres unsurları ile daha kolay mücadele edilebilmek için ruşeym yağını tüketebilirsiniz. İçerdiği yüksek miktarda B vitamini ile ruşeym yağı, sizi büyük ölçüde stresten uzaklaştırabilir. Daha huzurlu bir yaşam için ruşeym yağını tercih edebilirsiniz.

– Bağışıklık sistemini güçlendirmekle hücrelerinizi kanserle savaşa hazır hale getirmektedir. Kanserli aktiviteleri uyararak, TNF sekresyonunu artırır. Böylece kanserli hücrelerin etkisini azaltarak, yok olmasına yardımcı olur.

– Obezite tedavisinde kullanılan ruşeym yağı, vücudumuzun yağ yakmasını kolaylaştırır. Böylece alınan kaloriler de yakılmış olur. İçerdiği Niasin ve Tiamin, L-karnitin yağ yakmada kolaylık sağlamaktadır. Daha kısa sürede ve sağlıklı olarak kilo verilmesini sağlar. Diyet yapan kişiler kilo vermeye yardımcı olarak ruşeym yağını tercih edebilirler.

– Son yıllarda çocuk sahibi olabilmek için tedavi gören insan sayısı oldukça artış göstermektedir. Yapısında bulunan E vitamini sayesinde hem kadınlar da hem de erkeklerde yumurta ve sperm kalitesinin ve sayısının artmasını sağlayarak, doğurganlığı artırmaktadır. Ayrıca çocuk sahibi olmak isteyen diyabetik anne adaylarının sağlıklı bir hamilelik geçirebilmeleri için önerilmektedir.

– Daha önce de bahsettiğimiz gibi cilt sağlığına büyük katkı sağlamakta olan ruşeym yağı, doğal bir nemlendirici olarak kullanılabilmektedir. İçerdiği A,B vitamini ve yağ asitleri sayesinde ciltte oluşan çatlakların tedavisinde çok etkili olmaktadır. Ayrıca deride enfeksiyon hastalıklarına bağlı olarak oluşan lekelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Güneşe maruz kaldığı için zarar gören cildinizi yenileyen bu yağ, kolajen üretimini artırdığı için yaşlanmanın gözle görülür etkilerini azaltmak için bire birdir.

– Özellikle kadınlar saç sağlığına çok önem vermektedir. Kuru ve kıvırcık saçlarından şikayetçi olan tün bay ve bayanlar ruşeym yağını nemlendirici olarak kullanabilirler. Bu sayede diğer ürünlerin kimyasal etkilerinden de saçlarını korumuş olurlar. Ayrıca bu yağ, yıpranmış saçların yenilenmesine ve zor taranan saçların kolay ve pürüzsüz bir şekilde taranmasını sağlar.

Ruşeym Yağının Zararları Nelerdir:


-Her bitkisel ürünün faydalarının yanı sıra zararları da bulunabilmektedir. Ancak ruşeym yağının ciddi bir yan etkisi henüz tespit edilmemiştir. Ciddi miktarda gluten içerdiğinden gluten alerjisi bulunan kişilerin kullanmaması önerilmektedir. Çölyak hastalarına da tavsiye edilmemektedir.

– Fazla kullanımı kişide mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabilmektedir.

– Parkinson, hipertansiyon ve kolesterol hastalarının kullandığı bazı ilaçlarla etkileşime geçebildiğinden, bu hastaların ve ilaç kullanan kişilerin ruşeym yağını kullanmadan önce doktorlarından onay almaları gerekmektedir.

– Hassas cilt yapısına sahip kişilerde kullanıldığında yan etkileri olabileceğinden, kullanmadan önce cildinizin görünür ve küçük bir bölümünde reaksiyon testi yaparak denemenizde fayda bulunmaktadır. Ayrıca gözenekleri tıkayabilir ve siyah noktalara sebep olabilmektedir.

Ruşeym Yağı Nasıl Kullanılır?


Bu konuda bir çok alternatif bulunabileceği gibi, size en basit haliyle aşağıdaki yöntemleri kullanarak ruşeym yağının faydalarından yararlanmanızı tavsiye edebiliriz.

– Salatalarınıza ilave ederek nefis sağlıklı bir salata elde edebilirsiniz. Çeşitli yemekler ve sebzelerin üzerine miktarını çok fazla kullanmadan tüketebilirsiniz.

– Farklı yağlarla karıştırarak yoğunluğunu azaltabilirsiniz. Özellikle cilt için hindistan cevizi yağı, lavanta yağı, jojoba yağı, sandal ağacı yağları ile elde edeceğiniz karışımı uygulayabilirsiniz.

– Kuru bir cilde sahipseniz ve nemlendirici amacı ile kullanıyorsanız, 2’şer yemek kaşığı ruşeym, hindistan cevizi ve tamanu yağını bir kasede iyice karıştırdıktan sonra elde ettiğiniz karışımı cildinize uygulayabilirsiniz.
-- sponsor içerik --

---