Sigara İsteğini Azaltan ve Bırakmaya Yardımcı Olan Bitkiler


Eğer sağlığınızı iyileştirmek adına değişiklik yapmaya hazırsanız, tabiat ana size bu konuda yardımcı olabilir. Sigarayı bırakmak istiyorum ama bırakamıyorum diyenlerdenseniz bitkiler size yardımcı olmaya hazır. Tabiki gerçekten sigarayı bırakmak isteyenlerin başarılı olabileceğini de hemen belirtelim.

Sigarayı Hemen Bırakmanıza Yardımcı Olacak 10 Bitki


Sarı kantaron otunun olumlu bir zihinsel tutum oluşturmaya yardımcı olduğu bilinmektedir. Nikotin yoksunluğu, ruh hali değişimlerine, kaygıya ve sinirliliğe neden olabilir. Sarı kantaron otu ise sigarayı bırakmanızın ilk safhalarında size bu alanlarda yardımcı olur.

Siyah yılankökü bitkisinin gerginliği ve kaygıyı gidermeye yardımcı olan yatıştırıcı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Eğer sigarayı bırakmaya çalışırken kendinizi sinirli, huzursuz ve gergin hissederseniz, siyah yılankökünü deneyin.

Aslan kuyruğu, zihni sakinleştirmeye ve kaygıyı azaltmaya yardımcı olan yatıştırıcı bir etki yapar. Doğal bir sakinleştirici olup kişi sigara içme isteği duyduğunda bu isteğin, yatıştırmaya yardımcı olur.

Nane bitkisi, birçok kişide sigarayı bırakınca ilk zamanlarda oluşabilen mide bulantısını dindirir. Nane aynı zamanda kaygıyı ve gerginliği hafifletir ve nikotin yoksunluğuna bağlı oluşabilecek baş ağrısını dindirmeye yardımcı olur.

Kore ginsengi, enerjiyi artıran ve vücudun stresle başa çıkmasını kolaylaştıran bir bitkidir, ve sigaranın bırakıldığı ilk zamanlarda oluşabilen yorgunluğu ve gerginliği azaltır. Ginseng aynı zamanda vücut sistemlerini dengeleyerek vücudun nikotin yokluğuna uyum sağlamasına yardımcı olur.

Kedi otu, genelde kaygı, stres ve uykusuzlukla mücadelede kullanışan yatıştırıcı bir ottur. Çoğu kişi, sigarayı bıraktığı ilk zamanlarda kaygı ve uyku sorunları yaşar. Kedi otu ise kasları gevşetmeye yardımcı olur.


Sigara İsteğini Azaltan ve Bırakmaya Yardımcı Olan Bitkiler



Kaygan karaağaç bitkisi, sindirim sistemini yatıştırmaya yardımcı olur. Sindirime bağlı rahatsızlıklar genelde nikotin yoksunluğunun belirtilerinden biridir. Kırmızı karaağaç ise toksinleri ve yabancı maddeleri vücuttan atarak akciğerleri temizlemeye yardımcı olur.

Zufa otu, kaygıyı hafifletmeye yardımcı olmasıyla meşhur bir ot olup, sigarayı bırakma nedeniyle bazan görülebilen histerileri yatıştırır. Diğer taraftan, akciğerlerde oluşmuş olan mukus tıkanıklığını temizlemeye yardım eder.

Nikotin maddesi vücutta endorfin salınımını tetikler. Sigarayı bırakınca vücut endorfin hissini arar. Kaside otu ise, vücudun daha fazla endorfin üretmesine yardımcı olan bileşenler içerir. Kaside otu aynı zamanda kaygıyı azaltır ve merkezi sinir sistemini yenilemeye yardımcı olur.

Lobelya otu, nikotin isteğini yatıştırmaya yardımcı olan güçlü bir bitkidir. Zihni ve vücudu rahatlatarak nikotin arzusunun yok etmeye yardımcı olur. Lobelya aynı zamanda, tadının daha kötü gelmesini sağlayarak sigarayı bırakmayı kolaylaştırır.

Belli ki sigara ile ilgili bir sorununuz var, Bu nedenle sizi sigara bırakma konusunda tekrar uyarıyoruz ve diğer bir konumuz; Sigarayı Çay İle İçenlere Sağlık Uyarısı! Sigara ile Çayı birlikte içenleri bekleyen büyük tehlike! yazımızı da okumanızı tavsiye ediyoruz.

-- sponsor içerik --

---