Chiliz Coin (Chz) Nedir? CHZ Nereden Alınır? CHZ Fiyat Tahminleri

Chiliz Coin (Chz) Nedir? CHZ Nereden Alınır? CHZ Fiyat Tahminleri


Chiliz (CHZ) spor, e-spor, eğlence platformları için dijital bir para birimidir ve çok çeşitli sektörlerde benimsenebilir. Spor ve eğlence için oluşturulmuş bir blockchain ekosistemi geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Alexandre Dreyfus ve arkadaşları tarafından 14 Şubat 2018’de piyasaya sürülen Chiliz (CHZ) coin, spor ve e-spor taraftarları ile kulüpler arasındaki bağlantı kurmayı ve taraftarların kulüp kararlarında söz hakkı olmasını sağlamayı hedefliyor.

Nedir Bu Chiliz? CHZ Token’in Amacı Ne?

Chiliz resmi blogunda yapılan tanıma göre Chiliz; spor ve eğlence platformlarını Socios.com platformunun aracılığı ile besleyen bir dijital para birimi. Chiliz’in varlığı için Socios.com oldukça büyük bir önem arz etmekte, çünkü bu websitesi (aynı zamanda mobil uygulama); spor ve e-spor hayranlarının taraftarı oldukları takımları, oyunları, ligleri ve etkinlikleri oylama yöntemi ile yönetebilmelerine izin veriyor.


Peki Neden Herhangi Bir Kulüp Socios.com ile Ortaklık Kursun Ki?

Chiliz’in para birimi olarak kullanıldığı Socios.com platformu, spor ve e-spor takımlarına hem taraftarlarıyla etkileşime geçmek, hem de para kazanmak için doğrudan bir yol sunuyor. Hayranlara belirli konular üzerinde oy yetkisi vermek, onların kulüp yönetimine bakış açısını üst düzeye çıkarıyor. Yani yukarıda ismini saydığımız dev kulüplerin Socios.com ile ortaklık kurmasının sebebi, belirli konularda gücü taraftara vererek taraftar iletişimi olabilecek en üst seviyeye çıkarma isteği. Socios.com ve Chiliz, tabi ki bunun dışında kulüplere belirli komisyonlar da vadettiğini resmi blogunda belirtmiş durumda.


Chiliz’in En Büyük Rakibi Kim?

Chiliz’in halihazırda herhangi bir doğudan rakibi bulunmamakta. Yani sektörde spor camiası için tokenize edilmiş oy hakkı platformu kuran tek platformun Socios.com olduğunu söyleyebiliriz.


CHZ Nasıl Bir Token? Hangi Blokzincirlerde Aktif?

Socios.com platformuna güç veren Chiliz token ile ilgili ICO sürecinden başlayan ve token metriğinin nasıl olduğunu bir bir anlatan bir liste muhtemelen CHZ’in yapısını daha iyi açıklayacağından, sizlere CHZ token ile ilgili bazı önemli bilgileri madde madde sıraladık:


CHZ Token ICO’su 14 Şubat 2018’de başlayıp, 30 Haziran 2018’de son buldu.

ICO’nun hardcap’i 60 milyon dolardı. Her bir token 0.0215 USD’ye satıldı.

Koin arzı toplamda 8.888.888.888. Bunun sebebini şirket CEO’su 8 sayısının Çin’de şansı temsil etmesi ile açıklıyor…

Chiliz Token hem Ethereum ağında bir ERC20 tokeni olarak, hem de Binance ağında bir BEP2 tokeni olarak varlığını sürdürmekte.


Chiliz Tam Olarak Nasıl Çalışıyor?

Chiliz, daha önce bahsettiğimiz üzere Socios.com’a güç vermekte.

Bu platformdan belirli kulüplerin taraftar tokenlerini satın almak isteyen taraftarlar, direkt uygulama üzerinden CHZ satın alabiliyor. Daha sonra ise Türkçeye Taraftar Token Satışı olarak çevirebileceğimiz Fan Token Offering ismi verilen toplu satış üzerinden istedikleri miktarda belirli taraftar tokenlerini satın alabiliyorlar.

Kulüplerin CHZ taraftar tokenleri, taraftarlara oy hakkı veren sınırlı bir dijital varlık. Kulüplerin oylamaya sunacağı anket konularını kulüplerin kendisi belirlense de, tahmin edeceğiniz üzere sınırsız bir olanak bulunmakta. Bu taraftar tokenleri ile kulübün soracağı soruya göre yeni forma tasarımını seçebileceğiniz gibi, maçın en iyi oyuncusunu, ya da dostluk maçlarının nerede oynanacağını seçebileceksiniz.

Bir taraftar ne kadar çok oy kullanırsa, platform içindeki sıralaması o kadar yükseliyor ve bir takipçi olarak özel taraftar ürünleri, tahmin oyunları vb. gibi birçok avantaj elde edebiliyor. Galatasaray, Paris Saint Germain, Juventus, West Ham, AS Roma ve Atlético Madrid gibi dev kulüpler şimdiden Socios.com ile anlaşmış durumda.


Cnz Nereden Alınıyor?

Chiliz.net, Binance, Bitfinex, Paribu gibi kripto borsalarından satın alınabiliyor.

-- sponsor içerik --

---