Tost Makinesi Isıtmıyor, Tost Makinesi Çalışmıyor! Çözümü


Çok basit bir çalışma mantığı olsa da Tost Makinesi arızalarıyla ilgili bir kaç sebebi yazımızda paylaşacağız. 

Tost Makineleri arızalarının en başında Tost Makinesi ısıtmıyor şikayeti gelmektedir. Tost Makinesinin ısıtmamasının bir kaç nedeni vardır. En akla gelenler Rezistans arızalanması, Termik sigorta arızasıdır

Elinizden elektrik ile ilgili az da olsa tamir işi geliyorsa uygun parçaları bularak arızalı parçaları değiştirebilirsiniz. Tost makinesi ile ilgili işlem yapmadan önceden mutlaka fişini elektrik prizinden çekmeyi unutmayınız, aksi taktirde ölümcül yaralanmalar ortaya çıkabilir.

Tost makinesinin ışığı yanmıyor ısıtmıyor hatta evde sigortayı attırdıysa Tost makinesinde kısa devreye neden olan bir arıza vardır. 

Öncelik fişini prizden çekiniz ve kablolarını kontrol edin, kopukluk eziklik vs. var mı?
Eğer yoksa Rezistansları kontrol edin, deforme olan bir alanı var mı? Aşağıdaki resimdeki örnekteki gibi rezisdans üzerinde herhangi bir deforme varsa rezistans arızalı olabilir. Elinizde avometre var ise parçaların çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsiniz. Bu şekilde nokta atış yapabilirsiniz.

Bozuk Rezistans

Arızalı olan parçaların yenisini almaya giderken mutlaka eski parçayı yanınızda götürün, birebir aynı parçayı almanız gerekiyor. Parçaların vida deliği dahil aynı büyüklükte olmalı aksi taktirde parçayı değiştirirken zorlanırsınız hatta elinizde o parçayı uyumlu hale getirecek aparatlar yok ise tekrar uzman bir tamirciden destek almanız gerekebilir. Bu nedenle vida deliğinin boyu bile önemli.

Tost makinem ısıtmıyor diyorsanız aşağıdaki arıza çözüm yolları size yol gösterecektir. Yorumlarınızda sorularınızı ve çözüm yollarını bizimle paylaşmayı unutmayın.

Tost Makinesi Arızaları ve Çözüm Yolları

Tost makinesi çalışmıyor : bağlantıları ve kablolar kontrol edilmelidir.
Tost makinesi sigorta attırıyor : rezistans arızaları ve kısa devreler sigorta artırır
Tost Makinesi termik sigorta arızası : termik arızalarında tost makinesi ısınmaz 
Tost makinesi ayar düğmesi çalışmıyor
Tost makinesi ısıtmıyor : rezistans arızaları cihazın ısınmasını engeller 
Tost makinesi kıvılcım çıkartıyor : kısa devre olmuş bir kablo veya yerinden çıkmış kopmuş cihazda gövde bölgesine değiyor.
Tost makinesinin ışığı yanmıyor : kablo arızaları cihaza elektrik gelmesini engeller
-- sponsor içerik --

---