Aliexpress.com Nedir, Nasıl Alışveriş Yapılır?

Alibaba.com
veya aliexspress.com siteleri ile ilgili bilgileri Nedirkibu.com adresinde sizlerle paylaşıyoruz.


Bahse konu bu siteler çinden hizmet vermekte ve ayda milyonlarca ürünü bu site sayesinde Toptan veya parakende olarak tüm dünyaya göndermektedir.

Site Türkiye'de ki Gittigidiyor tarzı çalışmaktadır.Siz ödemenizi yaparsınız ürün size 17 veya 30 gün içerisinde gelir, ücretli kargo seçenekleri de mevcut, ücretli kargo siparişinizin daha hızlı gelmesine olanak sağlar ancak kargo ücretine katlanırsınız. Ürün geldikten sonra gönderilen ürün siparişini verdiğiniz ürün değilse veya başka bir kusuru varsa yetkililerle görüşerek ücret iadesi isteyebilirsiniz veya ürünün değiştirilmesini talep edebilirsiniz.

Alibaba.com sitesinden alışveriş ile ilgili En çok sorulan soruların başında Cep Telefonu getirebilirmiyiz diye mesajlar geliyor. Ne yazık ki kargo yoluyla cep telefonu getirmeniz gümrük mevzuatlarına göre yasak.
Bir diğer önemli konuda gümrükten geçerken gümrük vergisine tabi olmayan tutardır. 75 € üzerinde bir sipariş verdiyseniz gümrük mevzuatına göre gümrük vergisine muafsınız. siparişiniz 75 € altında ise vergiye tabi değilsiniz.
Yine önemli bir konu siteden aldıklarınızı iade etmek isterseniz kargo ücretinede katlanmanız gerekecektir ve çoğu zaman ürünü iade etmek için harcadığınız ücret, üründen daha fazla olmaktadır.Siparişlerinizi verirken güvenilir satıcıları tercih edin.

Aliexpress Kargo Ücretleri Ne Kadardır?
Aliexpress üzerinden satış yapan kişilerin çoğu Türkiye ve benzeri birçok ülkeye ücretsiz kargo imkanı sunuyor. “Ücretsiz Kargo” ibaresi bulunan ya da “Free Shipping” olarak belirtilen ürünleri sipariş ettiğiniz taktirde ek olarak 1 kuruş dahi ödemeden ürünler kapınıza kadar teslim edilir.

Aliexpress Kredi Kartı İle Ödeme Yapmak
Aliexpress üzerinden kredi kartınızı kullanırken çekinmemenizde fayda var. Herhangi bir dolandırıcılık ya da soygunculuk gibi bir durum ile karşı karşıya kalmanız mümkün değildir. Çünkü internet ortamında kullanıcıların veri güvenliğini sağlamak amacı ile kullanılan SSL güvenlik sertifikaları kullanılarak ödemeniz alınmaktadır. Yani bu durumda herhangi bir olumsuz durum ile karşı karşıya kalmazsınız. Ödemenizi kredi kartınız ile gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz.

Aliexpress Ödeme Yöntemleri
Ürün satın alırken belli ödeme seçenekleri mevcuttur. Bunlar; “MasterCard,Visa, Boleto Bancário, Maestro, WebMoney, QIWI” Кошелек olmak üzere 6 çeşittir. Ama Türkiye üzerinden sipariş verirken en iyi ödeme yöntemi kredi kartı ile yani MasterCard/Visa ile ödeme yapmaktır.

Aliexpress Kargo Takibi
Aliexpress üzerinden sipariş verdiğinizde siparişiniz kargo aşamasına geldiği zaman ürün detay sayfanızda “R” ile başlayan harf ve sayılardan oluşan bir kod bulunur. Bu kod sizin kargo takip numaranızdır. Ürünleriniz, Türkiye sınırlarına girdiği zaman PTT Kargo aracılığı ile teslim edilir. Aliexpress kargo takibi için tıklayınız
-- sponsor içerik --

---