Tüylerden Kurtulmak İçin Nohut Unu Maskesi Nasıl Yapılır

Tüylerden Kurtulmak İçin Nohut Unu Maskesi Nasıl Yapılır?


Yüzünüzde yada vücudunuzun başka bir yerinde uzayan kıllar, çirkin görünmenize ve kötü hissetmenize neden olabilir. Size vereceğimiz iki farklı epilasyon ve güzellik maskesi tarifi ile hem istenmeyen kıllar ve tüylerden kurtulacaksınız hemde epilasyonun cildinize verdiği zararlardan korunacaksınız.


Her yerden rahatlıkla temin edeceğiniz bu doğal malzemeler ile hem lezzetli yemekler yapabilir hemde cildinizi parlatıp istenmeyen tüylerden kurtulabilirsiniz.

Maskeleri uyguladıktan sonra temizleyerek istenmeyen tüylerin pul pul döküldüklerini görebilirsiniz. Maske düzenli olarak kullanıldığında tekrar çıkan tüyler daha da incelir.

Bu yöntem tamamen doğaldır ve cildinize zarar vermez, ayrıca hızlı sonuçlar alırsınız. Birkaç ay kullanıldığında yavaş ve istikrarlı etki sağlar.

Hazırlayacağınız bu ev yapımı güzellik maskeleri ayrıca bronzluk gidermeye, siyah nokta ve lekeleri soldurmaya yarar. Özellikle akne eğilimli ciltler için çok faydalıdır.

Gram un veya besan olarak da adlandırılan nohut unu uzun yıllar boyunca cildi temizlemek, ciltteki fazla yağdan kurtulmak ve güzelleşmek için kullanılmıştır. Ayrıca masoor dal denilen kırmızı mercimek, cildiniz için mükemmel bir fırçalama yapar.

Sandal ağacı tozu, (aynı zamanda multani mitti denir) ağartma toprağı, su, zerdeçal ve kaymak da cildiniz için yararlıdır.

1. Tarif : Epilasyon için Ev Yapımı Nohut Unu Maskesi



Nohut Unu Maskesi için İhtiyacınız olacak şeyler:


  1. Nohut unu
  2. Sandal tozu
  3. Süt krema
  4. Hardal yağı
  5. Gül suyu
  6. Zerdeçal tozu
  7. Ölçme Kaşıkları
  8. Bir kase ve bir karıştırma kaşığı


Nohut Unu Maskesi Hazırlanışı

  1. 1Bir kaba 2 yemek kaşığı nohut unu koyun.
  2. İçerisine 1 çorba kaşığı taze süt krema ekleyin.
  3. tüy dökme maskesi 4
  4. Ardından 2 yemek kaşığı sandal ağacı tozu ekleyin.
  5. 1 çorba kaşığı hardal yağı ekleyin.
  6. 1 çorba kaşığı gül suyu ekleyin.
  7. Biraz zerdeçal tozu ekleyin.
  8. Bir macun elde etmek için iyice karıştırın.


-- sponsor içerik --

---