Karpuz Suyunun Faydaları Nelerdir?
Karpuz Suyunun Faydaları Nelerdir?

Yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi karpuzun faydaları saymakla bitmiyor. Hatta yeni açıklanan bir çalışmaya göre karpuz suyunun öyle bir özelliği var ki, duyunca çok şaşıracaksınız.
Karpuz suyunun en önemli yanı unutkanlığı giderici özelliğinin bulunması. Ayrıca karpuz suyu kansere karşı en çok koruyan meyvelerden biri olarak görülüyor.

Karpuz suyu insanı yazın sıcağında ferahlatmakla beraber kanı temizliyor ve böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardım ediyor. Kemiklerin gelişmesine faydalı olduğu da bilinen bir gerçek.

Karpuz içerdiği sıvı oranı nedeniyle karpuz, idrarı büyük oranda artırmaya yarıyor bu sayede birçok idrar sorunu da çözülmüş oluyor.
Tüm bu faydalar bir yana, ortaya çıkan yeni özellik, karpuz suyunun büyük talep görmesine yol açtı. Fazla alkol tüketimi sebebiyle 'akşamdan kalma' sendromu - ingilizce adıyla hangover - için en doğal ilacın karpuz suyu olduğu ortaya çıktı!

Bu özelliği keşfeden İngiltereli bir girişimci, katkısız karpuz suyunu hiçbir işlem görmeden şişeleterek marketlerde satmaya başladı. Spor yapanların da büyük talep gösterdiği karpuz suyu ülkede adeta yok satıyor.
-- sponsor içerik --

---