Kış Ayların en sinir bozucu hastalığı Grip-Nezle gibi Burun Akıntısı ve Burun Tıkanıklığına neden olan hastalıklardır.


Soguk algınlıgına yakalandıgımızda tıkalı burnumuzu açmak için .iyi bir yöntem ararız. Piyasada bunun için birçok ilaç vardır. Ancak bu ilaçların, burun tıkanıklıgını açsalar bile, uykuya ve agız kuruluguna yol açma gibi yan etkileri vardır.
Burun tıkanıklıgı için yan etkisi ve maliyeti olmayan en iyi geçici çarelerden biri buhar solumaktır. Bir çaydanlık ya da kapta suyu kaynatıp, buharını birkaç dakika solumanız burnunuzu rahatlatacak ve kafanızdaki dolgunluk hissini azaltacaktır. Haşlanmamak için kaynar suya çok yaklaşmamaya dikkat edin. Su buharını solurken başın üstüne bir havlu koymak da yararlı olabilir.Bu işlem gögsünüzdeki dolgunluk hissini de azaltacaktır.

Burun Akıntısı tedavisi için öncelikle akıntıya sebep olan durumun iyileştirilmesi amaçlanır. Sebep ortadan kalkınca akıntı da kesilecektir.

Tedavide doktor tavsiyesine göre ilaç kullanılmalıdır. Bunun yanında sizlere önerilerimiz bol bol limonlu çay ve ıhlamur çayı içmenizdir. Ayrıca doğal meyve suları ve meyvelerde faydalı olacaktır.

Ayrıca İnternetten Bulduğum Bitkisel Bir Tarifte Var.

Tedavi için gerekli malzeme : Limon, su.
Hazırlanışı : 1 su bardağı ılık suya 10 damla limon suyu konup, karıştırılır.Burna azar, azar çekilir. Günde 3 kere tekrar edilir.Ayrıca çam esansını su ile karıştırıp burnunuza çekin. Bu kısa işlemde burun akıntısının durmasını önleyecektir.

-- sponsor içerik --

---