e-devlet blogger ile ilgili görsel sonucu
Yükseköğretim Belgesi Sorgulama Nasıl Yapılır? İnternetten Mezun Belgesi Sorgulama Sayfası!

E-Devlet hizmetlerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan ortak bilgi ağı sayesinde üniversite mezuniyet bilgilerinize artık e-Devlet sistemi üzerinden ulaşabileceksiniz.



E Devlet Mezun Belgesi Sorgulama işlemi nasıl yapılır? Bu hizmetten yararlanmak için ne yapmak gerekir? "E-Devlet  Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" sistemi ile mezuniyet tarihinizi ve diploma notunuzu anında görebiliyorsunuz.  Ayrıca belge oluştur kutucuğunu tıklayarak mezun belgesi adıyla üzerinde barkod numarası bulunan mezun belgeniz oluşturulmuş oluyor. Size özel hazırlanan bu belge kaydetmeye ve çıktı almaya hazır bir şekilde hazırlanıyor. Diploma sorgulama sistemi sayesinde belgeye verilen bu barkod numarası ile de özellikle diploma sahteciliğinin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 'nın e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerin listesi ise şu şekilde sıralanmıştır:


  • Üniversite E-Kayıt
  • Üniversite E-Kayıt Belge Doğrulama
  • Öğrenci Belgesi Sorgulama
  • Öğrenci Belgesi Doğrulama
  • Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama
  • Yükseköğretim Mezun Belgesi Doğrulama


Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama işlemi nasıl yapılır?
E-devlet diploma sorgulama işlemenden faydalanabilmeniz için www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekiyor.  TC kimlik numarası ve e-devlet şifreniz ile giriş yaptığınızda sol menüde yer alan e-hizmetler başlığından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın hizmetlerinden ulaşabiliyorsunuz.

Diploma bilgileriniz için ise" Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama" bölümünü seçmelisiniz. Sorgulama işlemini hızlı bir şekilde yapan sistem, üniversite bilginizden diploma notunuza kadar bilgileri içen bir belge hazırlıyor. Ayrıca bu bilgileri belge oluşturarak bilgisayarınıza kaydetme ya da yazdırma seçeneği de tanıyor.

Diploma kayıtlarının sistemde bulunması ve diploma bilgilerine hemen ulaşılabilir olması özellikle iş hayatı için büyük kolaylık olacak. Kamu kurumu veya özel sektörler çalışanlarından istenen diplomalar yerine bu belgeler sayesinde üzerinde diplomanıza özel bulunan barkod numarası ile sorgulama işlemleri kısa sürede yapılacak.
-- sponsor içerik --

---