Yeni Kimliklerde Biyometrik fotoğraf istenecek. Peki Biyometrik resim nedir ve nerede biyometrik resim çekilebiliriz.



Biyometrik fotoğraf nedir?

Biyometrik fotoğrafın vesikalık fotoğraftan çok fazla farkı yoktur. Vesikalık fotoğraflarda arka plan, kişinin duruşu ya da renkler önemli değilken, biyometrik fotoğrafta bazı kurallar söz konusudur. Biyometrik fotoğrafın özellikleri havacılık kurumu tarafından belirlenmiştir ve uluslararası standartlardadır.

Biyometrik fotoğraf eğer pasaport başvurusunda kullanılacaksa boyutlarının en az 4,5 cm'e 6 cm olması gerekir. Tarama cihazlarında bu fotoğraflardan daha büyük fotoğraflar taranamamaktadır. Biyometrik fotoğrafın bir diğer önemli özelliği de arka fonunun beyaz olmasıdır. Biyometrik fotoğraf çektirirken objektife 90 derecelik açıyla bakılmalı, gözler ve kulaklar net şekilde görülmeli, gözler açık ve ağız kapalı olmalıdır. Kişinin yüz ifadesi ise nötr olmalıdır.



Biyometrik fotoğraf başörtülü olarak da çekilebilir. Bunun tek şartı yüz hatlarının tamamıyla görünmesidir. Değişik saç modelleriyle de biyometrik fotoğraf çektirebilirsiniz, bu saç modellerinin yüzün herhangi bir kısmını örtmemesi gerekir. Koyu renk ya da kalın camlı gözlük kullanıyorsanız, biyometrik fotoğraf çektirirken gözlüklerinizi çıkarmanız gerekir. Pasaportları eski olanlar mevcut fotoğraflarıyla yurtdışı seyahatlerini gerçekleştirebilirler, yeni pasaport alacakların ise biyometrik fotoğraf çektirmeleri gerekir.

-- sponsor içerik --

---