Kedi Isırması Tehlikelimidir


Kedi Isırması Tehlikelimidir? 

Eğer siz de kedi tırmalaması; ya da kedi ısırması gibi bir durum ile karşılaşırsanız; ve kedi tırmalamasın da ne yapılmalı sorusunun yanıtlarını öğrenmek isterseniz, yazımız içerisinde aradığınız bilgileri bulabileceğinizi belirtmemiz gerekmektedir.

Kedi ısırmasında öncelikle şunu bilmek gerekir ki: kedilerin dişleri huni şeklindedir. Bu durumdan dolayı, kedi ısırması sorunu ile karşı karşıya gelen bir kişinin aklına ilk olarak tendon kopması problemi gelmelidir. Bunun yanında, kediler sık olarak kemirgen hayvanlarla birlikte yaşadıklarından dolayı, enfeksiyon riski de, kedi ısırması sonrasında göz önünde bulundurulması gereken bir problem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kedi ısırmasında ne yapılmalı sorusunun yanıtları öncesinde şu durumlara dikkat etmek gerekmektedir ki, öncelikle, kedinin aşısının bulunup bulunmadığı, sonrasında, kedi ısırmasına maruz kalan kişinin, daha önceden kuduz aşısı; ya da tetanoz aşısının bulunup bulunmadığı, kedi ısırmasının üzerinden ne kadar zaman geçtiği, kedinin neden ısırdığının bilinmesi, ki bunun için şuna bakılmalıdır: kedi neden ısırdı? Kendisini korumak için mi, saldırgan olduğu için mi? Sonrasında ise kedi ısırmasına maruz kalan bölgedeki yaraya bakılmalıdır: yara ne kadar büyük, yaranın altında bulunan damar herhangi bir zarar görmüş mü? Ve son olarak da şu bilgi edinilmelidir: hastanın ateş durumu nasıl?

Kedi ısırmasında ne yapılmalı sorusunun yanıtı olarak şu bilgiye dikkat edilmelidir: kedi ısırmasının bulunduğu bölgedeki vücut bütünlüğü korunuyor mu? Bölgede herhangi bir ağrı; ya da şişme durumu söz konusu mu? Buna göre, kedi ısırmasının tedavisi gerçekleştirilmelidir…
Kedi ısırmasında ne yapılmalı? Her şeyden önce, yara üzerinde rahat çalışılabilmesi için, kedi ısırmasına maruz kalan kişinin uygun pozisyonda olması gerekmektedir. Sonrasında yara olan bölgenin sabun ile yıkanarak temizlenmesi gerekir, sabunun ise antiseptik özellikli olması gerekmektedir. Bunun sonrasında ise, serum fizyolojik uygulaması ile, yaranın temizlenmesi gerekmektedir. Daha sonra, yaranın bulunduğu bölgenin bakımının yapılması gerekmektedir: herhangi bir ölü hücre varsa alınmalı, ve sonrasında da yaralı bölgenin üzeri, steril edilmiş bir gazlı bez ile kapatılmalıdır. Kişinin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik önlemlerin alınması, ve antibiyotik uygulamasının gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Eğer kuduz riski söz konusu ise kuduz aşısı vurulmalı; sonrasında da hastanın korunmasına karşı önlemler alınmalıdır…

Bilgilendirme amaçlı yazılmıştır. Lütfen doktorunuza danışınız.Sağlık Şakaya gelmez!
-- sponsor içerik --

---