Adetliyken İlişkiye Girilir Mi? Adetliyken Seks Yapmak Caizmidir? Sorularının cevapları aşağıda ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Regl döneminde sevişmek sakıncalı mıdır? sorusunun yanıtını Cinsel Terapi Uzmanı Dr. Cem Keçe verdi.

Adetliyken İlişkiye Girilir Mi? Adetliyken Seks Yapmak Caizmidir?
Adetliyken İlişkiye Girilir Mi? Adetliyken Seks Yapmak Caizmidir?
Hormonların yeni bir dengeye ulaşması ve "Regl iken hamile kalınmaz" inancının getirdiği rahatlama nedeniyle regl döneminde kadınların cinsel isteklerinin arttığına dikkat çeken Cinsel Terapi Uzmanı Dr. Cem Keçe, regl döneminde seks hakkında merak edilenleri anlattı.

Çoğu kadın bu dönemde değişen hormonları nedeniyle yaşadığı cinsellikten daha fazla haz alabilir ve daha kolay boşalabilir.

Bu dönemde cinsel isteğin artmasının diğer bir nedeni de rahimden vajinaya, oradan da dışarı akan kanın kendiliğinden bir cinsel uyarı yaratmasıdır.

Ancak çoğu zaman kadınlar, cinsel ilişkinin zor ve ağrılı olacağını ya da kanama nedeniyle partnerine itici geleceğini düşünerek, artan cinsel isteklerini bastırma ve seks yapmayı erteleme yoluna giderler.

Aslında seks açısından en elverişsiz zaman regl döneminin hemen öncesidir, çünkü kadınların bu dönemde libidoları en düşük düzeydedir, gergin ve öfkelidirler, enerjileri de yok denecek kadar az olur.

Regl döneminde kadının vücudundan "pis" kanın dışarı atıldığı sanılır ve bu nedenle erkekler genellikle partnerleri regl dönemindeyken cinsel ilişkiye girmek istemezler.

Ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Her sağlıklı kadının rahim duvarı her ay, döllenmiş bir yumurtaya uygun ortamı sağlayacak doku değişiklikleri nedeniyle kalınlaşır.

Döllenme, yani gebelik gerçekleşmediğinde bu dokular işlevsiz hale gelir ve regl dönemi olarak adlandırılan süreçte kan ile birlikte vücuttan atılır.

Dolayısıyla bu kan pis değildir. Regl dönemi hakkındaki yanlış bilgilerden bir diğeri de “Regl sırasında hamile kalınmaz”dır. Ancak bu da yanlış bir bilgidir.

Çünkü kadının yumurtlama döngüsünün erken olması ya da yumurtanın çatlaması durumunda regl döneminde de hamile kalması "teknik olarak" mümkündür ama bu durumun görülme oranı çok ama çok düşüktür.

Bu dönemde kadının cinsel isteğindeki artışın yanı sıra, araştırmalar cinsel ilişki sonrasında kadının regl ağrılarının ve kramplarının azaldığını gösteriyor.

Ancak regl döneminde, cinsel ilişkide dikkat edilmesi gereken önemli konulardan biri prezervatif kullanımıdır. Çünkü bu dönemde, rahim ağzı, kanın dışarı atılmasını sağlamak üzere açıldığından erkeğin penisiyle dışardan gelecek bakteri ya da virüslerin rahme geçişi kolaylaşarak enfeksiyon gelişme riski olabilir.

 Adetliyken Seks Yapmak Caizmidir?

Adetliyken ilişkiye girmek dinimizce haramdır. Caiz değildir.

Açıkça anlaşılacağı üzere adet halinde cinsel ilişki haram kılınmışsa da ilişkiye varmayan sevişme helâldir.
-- sponsor içerik --

---