Saç rengi bitkisel olarak nasıl açılır

Saçlarınızın rengini doğal yollarla açmak ister misiniz? Saç rengini açmak isteyenler için yazımızı nedirkibu.com da paylaşıyoruz.

Saç rengini değiştirmek her kadının, hayatının bazı dönemlerinde aklından geçmiştir. Fakat saç boyasının saça verdiği zarar oldukça büyüktür. 

Bunun yanında bir kere saç boyatıldı mı her zaman boyatmak gerekmektedir. Bu da saçın iyice yıpranmasına neden olmaktadır. 

Doğal yollarla saç rengini açmak mümkündür. Bu oldukça basit bir şekilde papatya suyu ile yapılabilen bir işlemdir. Papatya suyu ile saç rengi açma işlemi saçı yıpratmayacak bir işlemdir. 

Hem de boya gibi sürekli tekrarlanması gerekmez.

Papatya suyu ile saç açma doğal bir yöntem olduğu için, saç boyasında olduğu gibi her türlü renk elde edilemez. Bu yöntemle kişinin kendi saç renginin 2-3 ton açık rengi elde edilebilir. 

Bu şekilde saça hareket katılmış olunur. Eğer istenirse saçın sadece belli yerlerine uygulanarak, saçta balyaj ya da ombre etkisi de oluşturulabilir.

Bu uygulamanın yapılabilmesi için saçın daha önce boya işleminden geçmiş olmaması gerekmektedir. Çünkü boya kimyasal bir işlemdir.

Uygulama oldukça basittir. Gerekli malzemeler sadece su ve kurutulmuş papatyadır. Papatya toplanıp güneşte kurutulabileceği gibi aktarlardan elde edilebilir.

Bir litre suya bir avuç kurutulmuş papatya yeterli olacaktır. Papatyalar suda 10 dakika kaynatılır. Kaynadıktan sonra saça papatya parçalarının gelmemesi için süzülür. Ilınması beklenir. 

Daha sonra kuru saça uygulanır. Saça uygulanırken isteğe göre direkt saça dökülerek uygulanabilir ya da sadece bazı yerlerine uygulanabilir. 

Ombre etkisi için saçı atkuyruğu yapıp sadece uç kısımlarına uygulanabilir.

Uygulandıktan sonra mutlaka güneş gören bir yerde bulunmak gerekmektedir. 

Yarım saat ya da bir saat kadar saçı güneşe dönük bir şekilde bekleterek kurumasını beklemek gerekmektedir. 

Böylece saç rengi açılacaktır. İlk seferde pek fazla etkisi görülemez. 3 veya 4 kez uygulandıktan sonra fark iyice anlaşılır.



Uygulama sonrasında, saç kuruduktan sonra papatya suyundan arındırmak için yıkamak gerekmektedir. Papatya suyunun saçta kalması saça zarar verebilir. 

Bu uygulama her gün yapılmamalıdır. İki gün ara ile tekrarlanabilir. Ya da gün aşırı yapılabilir. 

İki gün arayla 2-3 hafta uygulandığında 3 tona kadar açılmış saç elde edilir.

Uygulamanın yaz aylarında yapılması tavsiye edilmektedir. Çünkü güneşin etkisini en çok gösterdiği zamanlar yaz aylarıdır. Pratik olarak spreyli bir şişeye alınarak, dışarı çıkmadan önce saçlara sıkılabilir.

Alerjik bir durumdan korunmak için önce çok az bir tutam saça uygulanarak denenmesinde fayda vardır. Bu şekilde hem de saçın açılma tonu tespit edilebilir. 

Renk tonunun beğenilmeme ihtimalinden kurtulmuş olunur.
-- sponsor içerik --

---