Ceviz Kabuğunun Bilinmeyen Mucizevi Faydaları...
Ceviz Kabuğunun Bilinmeyen Mucizevi Faydaları...


Ceviz Kabuğunun Faydaları

Ceviz Kabuğunun Bilinmeyen Mucizevi Faydaları...

Ceviz kabuğunu çay demler gibi demleyerek tükettiğinizde soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi geliyor. Kuru ceviz veya taze ceviz ile yapacağınız demleme işlemi soğuk algınlığı ve öksürüğün yanı sıra bağırsaklarda oluşan kurt ve solucanların tedavisi için de kullanılıyor.

Günde iki fincan içmeniz bu hastalıkların tedavisi için yeterli miktar...

Vücutta D vitamini eksikliğinden kaynaklanan raşitizm hastalığı ve şeker hastalığına da demlenen ceviz kabukları iyi geliyor. 10-15 adet cevizin kaynatılarak tüketilmesi bu hastalıklar için faydalı.

Taze (yeşil) ceviz kabuğunun suyunu çıkararak sivilceli cildin üzerine sürmek sivilcelerin geçmesi için yardımcı olur. Ayrıca taze ceviz kabuğu suyu, cilt lekeleri tedavisinde de kullanılıyor. Egzama ve sedef hastalığı ile mücadele edenlerde mucize faydalarını görenler arasında.

Kuru veya yaş olan ceviz kabuklarını kaynayan suyun içine atarak 10 dakika kadar kaynatın. Kaynayan su ile saçlarını yıkadığınızda saç dökülmelerinizin durduğunu göreceksiniz. Bu su sayesinde yıpranmış saçlarınız eski gücüne ve parlaklığını kavuşacak ve saçlarınız kepeklerden arınacak.


-- sponsor içerik --

---