Türk Kahvesini hem Keyif Yapıp Hemde Zayıflayabilirsiniz...
Türk kahvesinin kalp damar sağlığı ve zayıflamaya etkisi!

Yıllardır severek tükettiğimiz ve dünyaca meşhur olan Türk kahvesinin zayıflamaya ve kalp damar sağlığına faydalı olduğu belirtildi. Türk kahvesi ile ilgili haberi  sayfamızda bulabilirsiniz.

Uzman Diyetisyen Deniz Tığlı, kahvenin metabolizmayı hızlandırdığını ve günde 1 adet Türk kahvesinin kalp damar sağlığına iyi geldiğini söyledi.

Kendisinin de kahve sever bir diyetisyen olduğunu belirten Diyetisyen Deniz Tığlı, kahvenin metabolizmayı hızlandırdığından dolayı da zayıflamaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Bu özellikleri itibariyle kafein tüketiminin etkisi bireyin özelliklerine göre değişebilmektedir. Gastrit benzeri mide rahatsızlığı olan bireylerin özellikle aç karına kahve tüketmemeleri gerekmektedir" dedi.

Kahveye özellik kazandıran maddelerin başında kafeinin geldiğini belirten Tığlı, "Kafeinin diüretik etken bir madde olup, kas sinirleri ve mide asidinde uyarıcı etki göstererek, metabolizmayı da hızlandırmaktadır.

Birey kendi özelliklerine göre dikkatli tükettiğinde günde 1 adet Türk kahvesinin kalp damar sağlığına faydasının olduğunu ifade eden Tığlı, "Kahve zayıflamaya çalışan bireylerde metabolizma hızlandırdığından dolayısıyla zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Yemekten 1 saat sonra alınan çay ve kahve demir emilimine engel olmamaktadır" diye konuştu.

Kahvenin tek başına bir kalori değeri olmadığını belirten Tığlı, Kahve içerken alınan şeker, krema gibi gizli kalorilere dikkat edilmesi gerekir. Fazla tüketiminde vücutta istenmeyecek bir durum olan su atımına sebep olduğunu unutmayalım. Kahve içilen zamanlarda su alımının artırılması bu etkiyi önlemektedir. Her şey dozunda keyif ile tüketerek yaşamalıyız" şeklinde konuştu.

İlgili Aramalar : Türk Kahvesi Nedir, Türk Kahvesi Faydaları, Türk Kahvesi İle Zayıflama, Türk Kahvesi ile metabolizma hızlandırma, Türk Kahvesi diyeti, Türk Kahvesi ile kalp sağlığı, Türk Kahvesi yararları, Türk Kahvesi faydası
-- sponsor içerik --

---