Güzelliğiniz İçin Çörek Otu Maskesi Nasıl Yapılır?

Güzelliğiniz İçin Çörek Otu Maskesi Nasıl Yapılır?
Şifalı bitkilerden en çok kullanılan ve bilinenlerin başında gelen Çörek Otu ile güzellik zamanı.

Birçok sağlık problemine çözüm oluyor çörek otu. Aynı zamanda cildin de dostu. Lekeler ve sivilceler için çok etkili bir tedavi yöntemi sunuyor. Doğum lekeleri için kullananlar bile olumlu sonuç aldıklarından bahsediyorlar. Ergenlik döneminde sivilcelerle başı belada olan gençler içinde sakıncası olmayan doğal bir bakım seçeneği. Hepimizin cildinde ufak tefekte olsa sorunlar var. Maalesef hiçbirimiz bebek cildi gibi bir cilde sahip değiliz. Ufak tefek lekeleri kafaya takmak, kusur olarak görmek doğru değil.

Çörek Otu Maskesi Nasıl Hazırlanır? Tarifi ve Malzemeleri

Bizler kusurlarımızla güzeliz. Fakat kendimizi iyi hissetmek, kusurlarımızı en aza indirmek için belli başlı yöntemlere başvurabiliriz. Bunlardan biri de çörek otu maskesi. Cildinize bakmanın en güzel yolu doğal bakımlar yapmak. Dışardan temin ettiğiniz yüz maskelerinin içeriğini tam olarak bilmiyorsunuz. Çoğu zaman o maskelerin içinde kimyasallar bulunuyor. Cildinizi düzeltmeyi amaçlarken daha kötü hale getirebilirsiniz. Bu nedenle her zaman doğal yöntemlere yönelmenizi tavsiye ederim. Gelelim çörek otu maskesi nasıl hazırlanır kısmına.

Çörek Otu Maskesi Tarifi ve Malzemeleri

  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 damla limon suyu
  • 2 damla zeytinyağı


Çörek Otu Maskesi Hazırlanışı: 

Dilerseniz rondo da dilerseniz de sarımsak döveceğinde çörek otunu toz haline getirmekle işe başlayabilirsiniz. Ardından toz haline gelen çörek otunun üzerine balı ilave edip macun kıvamını yakalayıncaya kadar karıştırın. Diğer malzemeleri de ekleyip, temiz cildinize maskeyi uygulayabilirsiniz. Cildinizde 15-20 dakika beklettiğiniz maskeyi ılık suyla durulayabilirsiniz.

Cildiniz kuru ise limon suyunu, tüylenmeye yatkın ise zeytinyağını maskenize eklemeyiniz. Bu malzemeler olmadan da başarılı sonuç alabilirsiniz. Endişeniz olmasın.

Stres sivilce için en büyük tehlikelerden biridir. Ergenlik döneminde herkesin sivilcesi çıkabilir. Her dönemin ayrı bir güzelliği var kendinizi bu güzelliğe bırakın ve sivilcelerinizi düşünmeyin. Onlar sizi zamanı geldiğinde terk edecekler. Sivilcelerinizi sıkıp cildinizde leke olarak hatıra bırakmasına izin vermeyin. Cildinizi her zaman temiz tutun. Makyajsızda olsanız dışarıdan eve geldiğinizde yüzünüzü temizleyin. Siz bu önlemleri aldıktan sonra çörek otu maskesi her zaman yanınızda.
-- sponsor içerik --

---