Screen Mirroring Nedir? Screen Mirroring Ne İşe Yarar?
Screen Mirroring Nedir? Screen Mirroring Ne İşe Yarar?


Screen Mirroring nedir?

Screen Mirroring, yeni nesil Tv ve Telefonlarda bulunan bir görüntü aynalama hizmetidir. Screen Mirroring ile mobil bir cihazdan, başka platformda bulunan bir ekrana, anlık olarak görüntü aktarımı yapabilirsiniz. Bunun için Screen Mirroring özelliğine sahip cihazlar gerekmektedir. 

Hem akıllı telefonunuzda, hemde diğer cihazda Screen Mirroring, özelliği bulunmalıdır, yada bu özelliği sağlayan farklı paratlar veya yazılımlar ile bu özellik cihaza kazandırılabilir. Bu aparatlar için İnternetten araştırma yapabilirsiniz.

Özellikle son dönemlerde Netflix BluTv gibi izlenme oranı artan platformları Televizyonlarından izlemek isteyenlerin sıklıkla başvurduğu bir uygulamadır.


Screen Mirroring, (dongle aparatı)  Android cihazınızın ekranını ve sesini gerçek zamanlı olarak yansıtabileceğiniz ve canlı yayın yapabileceğiniz en güçlü uygulamadır!

Ekranınızı medya oynatıcı, web tarayıcı, Chromecast ve UPnP / DLNA cihazları (Akıllı TV veya diğer uyumlu cihazlar) üzerinden aynı ağdaki herhangi bir cihaza veya bilgisayara "canlı" olarak yansıtabilirsiniz. Bu ürünleri 50 TL civarında bulabilirsiniz.

Screen Mirroring, (dongle aparatı) 


Screen Mirroring ne işe yarar?

Screen Mirroring sadece bir görüntü aktarımı sağlar, bağlandığı ekranda herhangi farklı bir özellik sağlamaz, sadece o an kaynakta bulunan görüntüyü, hedef monitöre aktarmak suretiyle, anlık olarak görüntüleme sağlar. Yani bir mobil telefondan, bir Led Tv’ye bağlanıyorsanız, Led ekran telefon ekranına dönüşecektir.

Screen Mirroring için ilk olarak, telefonunuzda bu özelliğin bulunması şarttır. Bunun yanında, televizyonda da bu özellik olmalıdır, Televizyonda bu özellik yok ise bir Dongle yardımı ile bağlantı kurulabilir.

Screen Mirroring ayarlama adımları;

  • İçeriği bir TV’de görüntüleme
  • Cihazınızı TV’ye bağlamadan önce, Screen Mirroring etkin olan cihazı TV’ye bağlayın. Bağlantıyı ayarlamak için, cihazın kullanım kılavuzuna bakın. Aşağıdaki eylemler AllShare Cast donanım anahtarı ile bağlanan bir TV’de içeriği görüntülemek için verilmiş örneklerdir.
  • AllShare Cast donanım anahtarını bir HDMI kablosu ile TV’ye bağlayın.
  • TV’de, HDMI modu gibi bir bağlantı modu seçerek harici cihaza bağlayın.
  • Uygulama ekranında, Ayarlar → Screen Mirroring üzerine dokunun.
  • Algılanan cihazlar listelenir.
  • Bağlanacağınız bir cihaz seçin.
  • Cihazınızın ekranı TV ekranında görünür.
  • Eğer cihazı ilk defa bağlıyorsanız, listedeki donanım anahtarının adına dokunun ve basılı tutun ardından TV ekranında gösterilen PIN’i girin.

En çok sorulan sorular: screen mirroring nedir, screen mirroring ne işe yarar, screen mirroring türkçesi ne demek, screen mirroring ne demek
-- sponsor içerik --

---