köy bulgur blogger ile ilgili görsel sonucu
Bulgur Yemenin Sağlığa Faydaları ve Olabilecek Zararları

Çoğu zaman tercih edilmeyen bulgur, aslında Anadolunun her yerinde en çok sevilen yemek türüne girmektedir. Sağlık için ne kadar avantajlı bir besin olduğunu bilmenizi isteriz. Mideye iyi gelen ve birçok hastalığa şifa olan bulgurun tüketimi doğru bir şekilde sağlandığı vakit ,besleyici ,doyurucu bir özelliğe sahiptir.

Piyasaya şöyle bir göz attığımızda fiyat bakımından ekonomik değerlere sahip olan,içinde bol miktarda karbonhidrat bulunan ve magnezyum bakımından zengin olan bir besin takviyesi içermektedir. Ayrıca selenyum,titatyum,B12, bol miktarda folikasit velif içermektedir.Özellikle bulgurun içinde B1 vitamini çok olduğundan,kabızlık sorunlarına,sinir sistemine ve mide hastalıklarına iyi gelir.

Peki bulgurun sağlığa inanılmaz faydaları neler ? merak ediyor musunuz O halde sizleri bu konuda doğru bir şekilde bilgilendirelim.

Bağırsak sorunları günümüzde sık ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Özellikle yemek sonraları besinleri sindirememek ,midede inanılmaz şişkinliklere davetiye çıkartır. Bu sebeple ortaya şiddetli kabızlık ve diğer mide sorunları çıkar. Gaz,şişkinlik,midede istenmeyen rahatsızlık verici ani kramplar meydana gelir. Üstelik tuvalet ihtiyacını karşılayamamak bu durumun daha kötüye gitmesine neden olabilir. Bu nedenle her türlü bağırsak sorunu için bulgur şifa verici ve mide sindirim sistemini düzenleyici bir etkiye sahip olmaktadır.Kabızlıkta bulgur yemek oldukça faydalıdır. Özellikle şeker hastalığını taşıyanların beyaz pirinci değil, bulguru tercih etmeleri sağlık bakımından oldukça önem taşımaktadır.Bulgurun faydaları olduğu kadar bir de zararları da bulunmaktadır. Bir de sizlere verdiği zararlardan bahsedelim.

Bulgurun Zararları Bu durumlarda Ortaya Çıkar !

Bulgur son derece faydalı bir gıdadır. Fakat eğer daha öncesine bağlı bir böbrek rahatsızlığınız varsa bulgur tüketmek bu konuda fazla tavsiye edilmeyebilir. Safra kesesi rahatsızlığını varsa bu konuda hekime danışmanızda fayda vardır. Bazı rahatsızlıklarda besinler farklı bir boyuta ulaşabilir. Bu nedenle faydası var olduğu kadar zararı da görülebilir. Her iki durumda da bilinçli davranmalı,besinlerin sizin üzerinde yarattığı olumsuz durumları doktorunuza bildirmeniz gerekir.

Bulgur Kanserli Hücreleri Yok Ediyor !

Genelde lenf ve diğer kanser rahatsızlıklarında uzmanların hastalarına ısrarla tavsiye ettikleri bulguru düzenli tüketmeleridir. Kanserli hücrelerin kısa zamanda yok olmasına katkıda bulunan bulgurun inanılmaz mucizevi bir etkisi bulunmaktadır. Bu nedenle kansere yakalanmış kişiler bulguru rahatlıkla tüketebilir.

Şekerin Düşmesini Sağlıyor !

Genelde şeker hastaları besinleri tüketmekte oldukça çekingen davranırlar. Bunun nedeni hastalıklarının ilerlemesi ve yanlış bir durumun içine düşme endişesine girmeleridir. Şekerin yükselmesi hastada risk içereceğinden bu durumda panik olmalar oldukça normaldir. Bu nedenle besin olarak bulgur,şekeri dengelediğinden rahatlıkla tüketilmesinde herhangi bir sorun yaratmamaktadır.Şeker hastaları pirinci değil,bulguru tercih etmelidirler.

Bulgurun Kalp ve Damar Hastalığına İnanılmaz Katkısı


Sağlıklı yaşamanın en önemli kuralı hayati organların sorunsuz bir şekilde çalışmasıdır. Kalp ve damar hastalıklarının daha iyi işlevselliğini sürdürebilmesi için sağlıklı besinler almak son derece önemlidir. Bulgur kalp ve damar hastalıklarında önemli bir etkiye sahiptir. Sağlıklı bir kalp ,sağlıklı kan dolaşımı ve merkezi sinir sistemi için,bağışıklık bakımından zengin olan bulguru tüketmekte fayda bulunmaktadır.Ayrıca bulgur ,sağlıklı zayıflamada iyi bir diyet listesinde yer alır. Bulgurun vitaminleri birçok hastalığa iyi gelir. Fazlası şişkinlik ve gaza yol açabilir. Emziren annelerde bulgur tüketimi ,anne sünün 3 misli kadar artmasına yardımcı olur. Bulgurun faydaları oldukça fazladır. Zararları ise,
herhangi bir böbrek hastalığı ve safra kesesi rahatsızlığı yaşayanlarda sıkıntı yaratabilir. Sağlıklı günler dileği ile.

Kaynakça:
pembenar.com
-- sponsor içerik --

---