yıldız anason BLOGGER ile ilgili görsel sonucu
Yıldız Anason Faydaları Nelerdir?

Yıldız anason Laos, Kore, Japonya, Tayvan ve Filipinler gibi ülkelerde yetiştirilmesine rağmen Güney Çin ve Kuzey doğu Vietnam’a özgü olan, İllicium Verum isimli, daima yeşil bir ağaç türünün meyvesidir.

Çin anasonu olarak da bilinir. Her biri tek bir tohum bulunduran 8 adet uca sahiptir. Görünümü yıldıza benzediği için bu isim ile anılmıştır. Meyveleri olgunlaşmadan toplanır ve fazla güneş görmeyen bir yerde kurutulur. Kurutulan bu meyveler direkt kullanılabileceği gibi yağı çıkarılarak da kullanılır. Özellikle pastacılık alanında ve tıbbi olarak kullanımı yaygındır.
Tohum olarak kullanılan anason ile birbirine karıştırılsa da tek benzerlikleri her ikisinin de Anethole adı verilen bir uçucu yağ bulundurmasıdır.

Yıldız Anason Faydaları Nelerdir?

Ağırlıklı olarak Asya yemeklerinde kullanılmasına rağmen sağlığa faydaları açısından dünya çapında tanınmayı hak eden bitkilerden biridir

Anti oksidan etkisi: Yıldız anason vücudu serbest radikallerden ve hücresel hasarlardan koruyan Linalol ve C vitamini içerir.

Anti Fungal ve Anti Bakteriyel Etkisi: Güney Koreli araştırmacılar yıldız anason özütlerinin özellikle maya enfeksiyonu olan Candida Albicans’ a karşı antifungal özelliklere sahip olduğunu açıkladılar.
Grip ve Öksürüğü Karşı Savaşmada Etkisi: Yüksek Shimic asit içermesinden dolayı gribe ve öksürüğe iyi gelir. Vücudun viral hastalıklara karşı korunmasında bağışıklık sistemini destekleyici özelliklere sahiptir.

Sindirim Sistemini Düzenlemesi: Yıldız anason çayı, gaz, karın krampları, hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlık gibi durumların hafiflemesine yardımcı olur. İştahsızlığı azaltıcı etkisi vardır. Bulantı ve kusmayı giderir.

Uyku Bozuklukları: Yıldız anasonun sakinleştirici etkisi kaliteli bir uyku uyumanıza yardımcı olabilir.

Kadın Sağlığına Etkisi: Kadınlarda hormonal fonksiyonların düzenlenmesine yardımcı olan yıldız anason, emzirme dönemlerinde ise süt arttırıcı özelliği ile de ön plana çıkmaktadır.
Japon yıldız anasonuna benzemesine rağmen Japon yıldız anasonu toksik özellik taşır.

Yıldız Anasonu Nasıl Kullanabiliriz?

Yıldız anasonu meyan köküne benzeyen çok güçlü bir aromaya sahiptir. Ve yemeklerde ölçülü olarak kullanılmalıdır.

Önemli bir alternatif tıp bitkisi olan meyve çay olarak içilebilir. Hint mutfağında daha çok tuzlu yemeklerde kullanılırken, Çin de meşhur Çin 5 baharatı karışımında kullanılan baharatlardan biridir.Anasonun kullanıldığı tüm tatlılarda ve pastalarda bu baharatı kullanabilirsiniz.
1 su bardağı kaynamış suyun içine 2 adet yıldız anasonu ekleyerek çayını yapabilirsiniz. Kakule, tarçın gibi baharatlara çok yakışan bu baharatı evde yapacağınız içeceklerin ve şerbetlerin aromasını arttırmak için kullanabilirsiniz.

Kaynakça:
https://teaperspective.com/star-anise-tea-how-to-brew-where-to-buy
https://healthyfocus.org/star-anise-benefits/
https://www.thespruce.com/what-is-star-anise-1328525
-- sponsor içerik --

---