Zayıflama Çayları Gerçekten İşe Yarıyormu?

Zayıflamak isteyenler internette zayıflama çayları ile ilgili bilgileri yorumları ve kullanıcı başarılarını aramakta, bizde sizler için zayıflama çayları ile ilgili önemli bilgilerin yer aldığın bir makale paylaşıyoruz.

Zayıflama çayları, düzenli olarak tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olabiliyor. Ancak zayıflama çaylarını kullanırken bir takım noktalara da dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde zayıflama çayları ile yapılan diyetler ciddi sağlık sorunlarını da beraberinde getirebiliyor. Zayıflamaya çayları hangileridir, zayıflama çayları nasıl kullanılmalıdır, tüm bu soruların cevaplarını birazdan öğrenebileceksiniz.

Bazı çalışmalar zayıflama çaylarının kilo  kaybını artırabileceğini ve göbek yağıyla mücadelede etkili olabileceğini ortaya çıkarmıştır. Zayıflama  Çaylarının bazı türlerinin ise bu özellikleri başarması için diğerlerinden daha etkili olduğunu ortaya çıkarmıştır. 

Zayıflama çayları kilo vermek için etkili bir yöntem midir?

Müshil olarak işlev gören zayıflama çayları, uzun vadeli kilo verme stratejileri için etkili değildir. Başlangıçta zayıflama çayları vücudunuzdaki suyu atar ve bu durum sonucunda kilo verdiğinizi zannedersiniz. Ancak bu durumda yağ yakımı gibi bir durum gerçekleşmez dolayısıyla da kilo vermiş sayılmazsınız. 

Bununla birlikte, beyaz, siyah veya yeşil çay gibi kafein içeren zayıflama çayları, günlük olarak tüketildiğinde hafiflemenize ve şişkinliği azaltmanıza yardımcı olabilir.

Fareler üzerinde  yapılan bir araştırmada , yeşil çayın egzersizlerle beraber tüketilmesinin kilo vermede etkili olduğu ortaya çıkmıştır. 

Yeşil çay, kilo verme ve kilo verme konusunda kanıtlanmış tek kafein içerikli çay türü değildir. 2009 yılında zayıflama çayları ile yapılan bir araştırmada beyaz çayında yağ yakmaya yardımcı olduğu ortaya çıkmıştır. 

Bu makalemizde sizlere zayıflamanıza yardımcı olacak zayıflama çaylarından bahsedeceğiz. 

İşte kilo vermenize yardımcı olacak zayıflama çayları:

Yeşil çay 

Yeşil çay faydalarının en çok bilindiği ve zayıflamaya yardımcı olan bir çay çeşididir.
Kilo kaybı için en etkili çaylardan biri olan yeşil çayı düzenli tüketerek vücudunuzdaki yağlanmadan kolay ve sağlıklı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

Yeşil çay içeriğinde bol antioksidan barındırdığı için metabolizmayı hızlandırmaya ve yağ yakımınızı kolaylaştırmaya yardımcı olur.

Siyah çay 

Birkaç çalışma, siyah çayın kilo kontrolünde etkili olabileceğini ortaya çıkarmıştır.

 İştah kapatmak için: Nane çayı

Journal of Neurological and Orthopedic Medicine'da yayımlanan bir çalışmanın sonuçlarına göre 2 saatte bir nane çayı tüketen insanlar ayda 2.5 kilo kadar zayıflayabiliyor. Aynı zamanda kokusu iştahınızı kapatmanıza yardımcı oluyor.

111 kişi üzerinde yapılan bir araştırmada, üç ay süreyle her gün üç fincan siyah çay içmenin, kilo kaybına önemli derecede katkılar sağladığı ortaya çıkmıştır. Ancak kilo vermek için siyah çayı şekersiz bir şekilde kullanmanız gerekecektir.

Açlığı dizginlemek için: Rooibos çayı


Roobios çayı, Güney Afrika'daki kızıl çalı bitkisinin yapraklarından elde edilir. Aspalathin adı verilen özel ve güçlü bir flavonoid içeren bu çay, açlık ve yağ depolanmasına neden olan stres hormonlarının seviyelerini düşürür ve daha az yağ depolamanızı sağlar.

Olong çayı 

Birkaç çalışma, oolong çayının yağ yakmayı kolaylaştırarak, metabolizmayı hızlandırdığı ve kilo vermeyi kolaylaştırdığını ortaya çıkarmıştır.

Beyaz çay

Beyaz çay, diğer çay tiplerinden çok farklı olan farklı bir tada sahiptir. Yapılan araştırmalar beyaz ve yeşil çayın yağ yakıcı özelliğinin olduğunu ortaya çıkarmıştır. 

Kilo vermek için zayıflama çayları nasıl tüketilmelidir?


Zayıflama çayları içerken şu hususlara dikkat etmeniz gerekir;

Zayıflama çaylarına başlamadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir. Doktorunuz kişisel tıbbi öykünüze göre zayıflama çaylarının riskli olup olmadığını size anlatacaktır. 

Zayıflama Çayları Düzenli olarak içilmesi gerekir


 Örneğin; zayıflamak için yeşil çayı günde 3 fincan içmeniz gerekir.

Sabah bir bardak çay iç
Sabah 1 bardak aç karnına içilen bitki çayı hem açlığınızı bastırmanıza hemde yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

 Zayıflama çaylarını kullanırken şu hususlara dikkat edilmesi gerekir;

Sadece zayıflama çayı içmek 


Gün içerisinde sadece zayıflama çayı içmek ve dengesiz beslenmek vücudunuzda zararlı etkiler yaratır. Aşırı kafein yüklemesi vücudunuza zarar verebilir.
 
Sadece kilo vermek için içilmesi
Dengeli beslenme programı ve egzersiz yapmadan sağlıklı bir şekilde kilo veremeyeceğinizi unutmayın.

-- sponsor içerik --

---