Aspirini Günlük Yaşantınızda Hangi Alanlarda Kullanıyorsunuz?



Aspirin deyip geçmeyin, bilmediğimiz o kadar çok özelliği var ki! Tıp dünyasının mucizesi de diyebiliriz aslında aspirine. 

Sadece şifa dağıtmıyor, günlük hayatımızı kolaylaştıracak pek çok özelliği de bulunuyor bünyesinde aspirinin. 

Sivilcelerin kurutulması, nasırların iyileştirilmesi, saçtaki kepeğin yok edilmesi, gömlekteki lekenin temizlenmesi, vazodaki çiçeğin ömrünün uzatılması gibi pek çok yararı bulunan aspirinin nelere, ne şekilde kullanıldığını gelin hep birlikte görelim…


1- Aspirin ile saçınızdaki kepeği önleyebilirsiniz. İki adet aspirini ezerek kullandığınız şampuana katmanız yeterli. Saçınızı şampuanladıktan sonra 1-2 dakika bekleyin ve iyice durulayın, işlem tamam…Aspirinin Saçlara Faydası ile ilgili detaylı bir yazıyı sayfamızda paylaşmıştık. Aspirinin Saçlara Faydası isimli yazımızı okumanızı öneririz.


2- Ayağınızdaki nasırları tedavi etmek için de aspirini kullanabilirsiniz. 5-6 adet aspirini havanda döverek toz haline getirin, 1 çay kaşığı limon ve bir çay kaşığı su ile bulamaç kıvamına getirin. 

Bulamacı nasırın üzerine sürün, bir bez, üzerine de bir naylon torba sarın. 10 dakika ayaklarınızı yükseğe kaldırarak bekletin ve sonra yumuşayan nasırınızı törpüleyin, hepsi bu…  Konu ile ilgili işinize yarayabilecek  " Nasırları Evde Tedavi Edin, Nasır'ı Geçirmek İçin Tavsiyeler... " isimli yazımıza da gözatabilirsiniz.


3- Aspirinle çiçeklerinizin ömrünü uzatmak da mümkün, tabii vazodaki çiçeklerin. Vazoya koyacağınız çiçeklerin suyuna bir adet aspirini ezerek atın, çiçeklerinizin ömrü uzasın.   


4- Kumaştaki ter lekesini de aspirinle çıkarabileceğinizi biliyor muydunuz? 2 adet aspirini bir bardak suyun içinde ezerek eritin, karışımı giysinizin ter lekesi olan bölümünde 2 saat bekletin ve yıkayın ve leke gitti…    Kıyafetlerdeki Lekeleri Çıkartmak İçin Bitkisel Tavsiyeler ile ilgili yazımız size lekeleri çıkartmak için yardımcı olabilir.


5- Özellikle cildindeki sivilceler nedeniyle bunalıma girenler dikkat. Sivilcelerinizi de aspirinle kurutmanız mümkün. Bir adet aspirini ezerek, az suyla krem haline getirin. Karışını sivilcenin üzerine sürün ve 1-2 dakika bekletin. Sonra sabunlu suyla yıkayın ve sivilcenizin kuruduğunu göreceksiniz. Ciltteki Lekelere, Sivilcelere, Kırışıklıklara Aspirin Limon Maskesi tarifi ve detaylı bilgi almak isterseniz yazımıza gözatın.


Bu arada yapılan bir araştırma diş çürükleri üzerinde aspirinin etkisi ile ilgili, Konu ile ilgili  "İlgi Çekici Araştırma: Aspirin Çürük Dişleri Onarıyor " isimli yazımızı okumanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.


Aspirin ile ilgili nedirkibu.com sayfamızda daha önce farklı yazılarda paylaşmıştık. Bu yazıları da gözatmak isterseniz aşağıdaki başlıklara tıklamanız yeterlidir. 

Aspirin Kullanma Kılavuzu - Aspirinin 13 Faydası...

-- sponsor içerik --

---