Balgam Söktüren Bitkisel Kür Tarifleri


Balgam söktüren bitkiler çareyi ilaçların dışında arayanların favorileri arasında yer alır. Bu yazımızda balgam atmaya yardım edem doğa mucizelerini sizler için derledik.


Bazı İçerikler
Balgam Nedir ve Neden Oluşur?
Balgam Söktüren Bitkiler Nelerdir?
Balgam Söktürücü Zencefil Ve Bal Kürü Tarifi
Yeşil Balgam Ve Sarı Burun Salgıları Ne Anlama Gelir?
Balgam Söktürücü Bitkiler Ekinezya, Adaçayı Ve Nane Kombinasyonu

Balgam Söktüren Bitkiler Nelerdir?

Balgam söktürücü etki gösteren ve öksürüğe yardımcı olabilecek bitkiler, karışımlar ve uygulamalar şunlardır:

  • Zencefil
  • Bal
  • Tuzlu su ile gargara
  • Zerdeçal
  • Ilık içecekler
  • Okaliptüs yağı
  • Biberiye yağı
  • Ekinezya
  • Adaçayı
  • Nane karışımı
  • Kekik

Peki bu maddeler halinde sıraladığımız bitkiler Balgam söktürme işlemini nasıl yapacak. Nasıl kullanım olmalı? Öncelikle Balgam hakkında bilgi verelim.

Balgam Nedir ve Neden Oluşur?

Balgam olarak bilinen şey vücut tarafından doğal olarak üretilen mukus adı verilen bir maddedir. Mukus sağlık üzerinde önemli bir rol oynar: vücudunuzun “yağı” olarak çalışan mukus “motoru” yağlar. Susuz kalmasını önlemek için ağız, burun, sinüsler, boğaz, akciğerler, mide ve bağırsaklarda koruyucu bir tabaka oluşturur.

Mukus ayrıca bakterilerin ve virüslerin vücudunuza girmesini önlemek için koruyucu bir bariyer oluşturur ve vücudunuzun istenmeyen mikroskopik konukları tanımasına ve ortadan kaldırmasına yardımcı olan antikorlar içerir. Vücudunuzun her yerinde mukus vardır ve bu iyi bir şeydir.

Ancak bazen mukus yoğunluğu rahatsız edici duruma gelebilir. Alerjik reaksiyona (örneğin saman nezlesi ) yanıt olarak, süt ürünlerini yedikten veya içtikten sonra (laktoza intoleransınız varsa) veya soğuk algınlığınız olduğunda aşırı balgam üretimi ortaya çıkabilir.


Yeşil Balgam Ve Sarı Burun Salgıları Ne Anlama Gelir?

Birçok insan sarı veya yeşil mukusun bakteri varlığını gösterdiğini düşünür, ancak bu her zaman böyle değildir. Renk, yeşil bir enzim içeren beyaz kan hücrelerinin (nötrofiller) varlığından da kaynaklanabilir.


Balgam Söktüren Bitkiler ve Evde Tedavi Uygulamaları

Balgam söktürücü etki gösteren bitkileri ve uygulamaları yukarıda maddeler halinde belirtmiştik. Şimdi dilerseniz bunları başlıklar halinde açıklayalım:


Balgam Söktürücü Zencefil Ve Bal Kürü

Zencefil güçlü tedavi edici özelliklere sahiptir. Grip ve soğuk algınlığında faydalı etkiler gösterir. Zencefil, inatçı mukusu çıkarmak için harikalar yaratırken öksürükleri hafifletmeye yardımcı olur ve hava yollarınızı rahatlatır.

Balın antibakteriyel ve antifungal özellikleri vardır, boğaz ağrınız veya soğuk algınlığınız varsa ve nefes yollarınız balgamla tıkanmışsa bal mükemmeldir. Bal, boğazınıza koruyucu bir tabaka ekler, tahrişi azaltır ve mukoza zarınızın iyileşmesine yardım eder.


Balgam Söktürücü Zencefil Ve Bal Kürü Tarifi

Sıcaklığının 40 ° C’yi aşmadığından emin olarak 2 yemek kaşığı bal ısıtın, çünkü bundan daha sıcak olan bal, tedavi edici etkinliğini kaybeder.

Bir çay kaşığı rendelenmiş zencefil ekleyin.

Üç gün boyunca günde iki yemek kaşığı olacak şekilde tüketin.

Semptomlar devam ederse, bir sağlık uzmanına danışın.


Balgam İçin Tuzlu Su İle Gargara

Tuzlu su ile gargara yapmak ağızdaki bakterilerin temizlenmesinde önemli bir rol oynar. Ağız temizliği sağlandığında aşırı balgam üretimi de azalacağından sizi rahatlatacaktır. Bunun için bir bardak sıcak suya 1 yemek kaşığı sofra tuzu ilave edin ve karıştırın.

Bu karışımla günde üç defaya kadar gargara yapın, ancak yutmayın ve sıcakken gargara yapmayın, ılımasını bekleyin. Birkaç dakika süreyle gargara yapmak boğazınızı daha iyi hissettirir ve balgam sorununu rahatlatır. Bu konu hakkında Burna Tuzlu Su Çekmenin Zararları Yararları – Karbonat Tuz Su Karışımı başlıklı makalemizi de inceleyebilirsiniz.


Balgam Söktüren Bitkiler Arasında Zerdeçal da Vardır

Zerdeçal gerçek bir süper besindir. Ağrıyı hafifletir, iltihabı azaltır ve vücudun direncini artırır. Balgam söktürme için zerdeçal şu şekilde tüketilmelidir:

Yarım çay kaşığı zerdeçal ve yarım çay kaşığı bir bardak sütle karıştırıp içine bir çay kaşığı kadar da bal ekleyin. Ancak burada inek sütü kullanmaktan kaçının, aksi durumda balgam miktarında artış olabilir. Bu karışımı günde bir kez olacak şekilde balgamınız geçene kadar her gün içebilirsiniz. 


Balgam Söktürmek İçin Sıcak ve Ilık İçecek Tüketmenin Önemi

Bir fincan sıcak bitkisel çay, inatçı balgamı sulandırmaya yardımcı olacaktır. Balgamınızdan kurtulmak istiyorsanız, güzel bir fincan nane, kekik, papatya veya ekinezya çayı iyi bir seçenektir. Bu bitkilerden sadece birini bir fincan sıcak suya bir çay kaşığı ekleyerek tüketmeniz yeterlidir.


Bitkisel Yağları Buhar İle Solumak Balgama İyi Gelir mi?

Hafif tuzlu bir suyun içine birkaç damla okaliptüs veya biberiye yağı damlatarak buharını solumak balgamınıza iyi gelecektir. Bu yöntem kullanılırken dikkatli olunmalı sıcak su nedeniyle oluşabilecek kazalar göz önünde bulundurulmalıdır. 

Balgam Söktürücü Bitkiler Ekinezya, Adaçayı Ve Nane Kombinasyonu

Boğazda ağrı ve balgam varsa ekinezya, adaçayı ve nane bitkilerinin yarım çay kaşığı miktarlarını ılık bir fincan suda demleyerek içebilirsiniz. Balgamınız geçene kadar günde bir veya iki defa bu yöntemi tekrarlamanız yeterli olacaktır.

Ayrıca kekik de balgam söktürücü özelliğiyle öne çıktığından balla karıştırılarak tüketilebilir yada çayı demlenebilir. Bunun içinde de bir çay kaşığı kekik ve bir çay kaşığı balı sıcak bir bardak fincanda demleyip içebilirsiniz.


Öksürük ve Balgam sorunu için çok eskilerden beri uygulanan diğer bir yöntem ise Bal Sargısı Tedavisidir, bu tedavi için Öksürük ve Balgam İçin Bal Sargısı Tedavisi isimli yazımızı okuyabilirsiniz.



-- sponsor içerik --

---