mermerit
Mermerit Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Mermerit ile ilgili merak edilenleri sayfamızda sizler için paylaşıyoruz, Yazıya katkı sağlamak veya soru sormak için alt kısımdan yorum yazarak bize ulaşabilirsiniz.

  1. Mermerit Nedir?
  2. Mermerit'in avantajları nelerdir?
  3. Mermerit'in Olumsuz özellikleri Nelerdir?



Mermerit Nedir, Mermerit Nasıl Üretilmektedir?

Mermerit, mermer tozu ve polyester ile hazırlanan karışımın kalıplara dökülerek reaksiyon sonucu istenilen şekilde katılaşması ile oluşan cisimlere denir. 

Mermerit ile mutfak tezgahı, kuaför tezgahları, okul, lokanta, hastane, turistik tesisler, kurumlar, kooperatifler vb. için çok evyeli lavabo dökümü, hilton lavabo karşılama bankoları gibi ihtiyaçları sınırsız renk ve model seçenekleri ile yapılabilir. 


Mermeritin Olumlu Yanları

Mermerit, mermer tozu ve özel karışımlar ile hazırlandığından dolayı fiyat olarak diğer ürünlere göre neredeyse %50 daha uygun fiyatlıdır. Mermerden daha hafiftir.

Mermerit özel ebat ve şekillerde kolayca üretilebilir, Mermerit üzerine dökülen asit, yağ, yoğurt suyu, kola, çay, limon suyu ve asitli temizleyiciler gibi dış etkenlerden etkilenmez. Mermerit sıvıları kesinlikle emmez, yüzeyinde gözeneksiz olduğundan leke oluşturmaz, kir, bakteri ve mikrop oluşumuna izin vermez. 

Mermerit malzemesinin ana hammaddesi mermer tozu ve polyester olmasına rağmen, ayrıca içerisine eklenebilecek renk pastaları, ayırıcı ve jelkot gibi ek malzemelerle çeşitleri arttırılabilir. 

Mermeritten imal edilen mutfak tezgahları ve banyo lavabolarının arka tarafı kalın, ön dudağı ve evye kısmının tek parça oluşu sebebi ile sıvı sızdırması yapmadığı için ahşap mutfak ve banyo dolaplarının sıvıdan dolayı zarar görmesini, açılmasını ve şişmesini önler. 

Mermeritte yapıştırma ve ek yeri yoktur. bundan dolayı zamanla arka süpürgeliğin, ön ile kenar dudaklarının oynaması, açılması ve evye kısmının tezgahtan ayrılıp aşağı düşmesi gibi bir problemlerle karşılaşılmaz. kalıptan çıkarıldığında yüzeyi parlak ve pırıl pırıldır. estetik ve şıktır. 

Mermerit'i cilalamaya gerek yoktur. Rengi yıllar geçsede solmaz ve parlaklığını kaybetmez. 

Mermerit, Mutfağınıza, banyo dolaplarınıza ve fayanslarınıza uygun, istenilen renk seçeneklerinde üretilebilir. hatta müşterinin isteğine göre özel renk çalışması bile yapmak mümkündür. 

Granit (grapol) ve Mermer (onix) görünümünde de üretilebilir. ürünlerin imalatı esnasında, malzemenin havası alındığından dolayı, ürünlerde çatlama ve hava boşlukları olmaz. polyester bazlı üretim olduğu için, kasılmadan dolayı kırılma yapmaz. esneme payı daha fazladır. bu yüzden çok sağlam ve dayanıklıdır. 

Mermeritler 220°c ısıya kadar (direk temaslar hariç) dayanıklı ürünlerdir. Mermerit ortalama 10 sene ömrü olan bir üründür. 


Mermeritin Olumsuz Yanları

Mermeritin en belirgin zayıf noktasından biri, keskin aletlerle kolayca çizilebilmesidir. Bu nedenle mermerit tezgah üzerinde birşey kesilmemelidir. 

Sıcak tencere, Tava vs. gibi ürünler Mermerit üzerine konmamalıdır. Granit 700°C ısıya kadar dayanıklı iken Mermerit  220°c ye kadar sorunsuz kullanılabilir.


Isı ile ilgili sorun yaşamak istemiyorsanız Granit'i tercih edebilirsiniz, Granit ile ilgili " Granit Nedir, Granit Özellikleri ve Kullanımı " isimli sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

 
-- sponsor içerik --

---