Airfryer'da Kokoreç Tarifi
Airfryer'da Kokoreç Tarifi

Airfryer'da Kokoreç Nasıl Yapılır

Sokak lezzetlerinin en başında gelen kokoreçi artık evimizde de basit bir şekilde yapabiliyoruz. Tarife geçmeden önce kokoreç'in faydaları ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Yapmanız gereken tek şey kokoreçi, kendi yağında fritöz içerisinde hapsedilen ısı ile lezzetli bir şekilde pişirmek, sebze ve baharatlarla harmanlamaktır. Daha sonra ise farklı sunum çeşitleri ile bu lezzeti sofralarınıza taşıyabilirsiniz.


AİRFRYER İLE KOKOREÇ TARİFİ MALZEMELERİ

Tarifte kullanılan malzemeler: Tarif 2 kişilik bir porsiyon için hazırlanmıştır.

  • 300 gram hafif pişmiş halka kokoreç
  • 2 adet taze mevsimlik yeşil biber
  • 2 adet taze mevsimlik domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

 AİRFRYER İLE KOKOREÇ NASIL YAPILIR?

İlk olarak yemek için özenle seçtiğiniz, taze olduğundan emin olduğunuz domates ve biberleri küp küp doğrayın. Küp şeklinde doğradığınız domates ve biberin boyutu tercihinize göre, orta büyüklükte veya daha iri bir şekilde olabilir.

İkinci adımda ise halka şeklinde olan kokoreç dört parçaya bölünür.

Üçüncü adım ise kokoreçleri doğru bir biçimde pişİrmek için oldukça önemli olan aşamalardan biridir. Yemeğin püf noktalarından biri bu aşama içerisinde yer alır. Airfryer, zemin ve ızgara biçiminde olan pişirme haznesinden meydana gelir. 

Airfryer zeminine su dökülürken, ızgara biçiminde olan pişirme haznesine ise kokoreç yerleştirilir. Eklenecek olan suyun miktarına oldukça dikkat edilmesi gerekir. Su miktarı ızgara üzerine yerleştirilecek olan kokoreçler ile temas edecek kadar fazla olmamalıdır.

Üçüncü adım için kısa bir özet geçecek olursak fritöz içerisine, ilk olarak miktarına dikkat edilerek su daha sonra ise kokoreçler eklenir.

Eklediğiniz halka şeklinde doğranmış kokoreçleri 205 derecede 25 dakika boyunca kendi yağında pişmeye bırakın.

Kokoreçin iç kısımlarınında tıpkı dış kısmı gibi çıtır olmasını istiyorsanız kokoreçi pişer pişmez küp şeklinde doğrayın.

Doğradığınız kokoreçleri zemindeki suyu ve zeminde biriken yağı dökerek tekrardan fritöz içerisine yerleştirin.

Yerleştirdiğiniz doğranmış kokoreçleri 205 derece 6 dakika boyunca tekrardan pişmeye bırakın.

Kokoreçler pişerken önceden hazırlamış olduğunuz domates ve biberleri bir tava içerisinde suyunu çekene kadar ısıtın.

Domates ve biberlerin suyu çekildikten sonra 3 dakika boyunca tuz, kimyon, kekik ve kırmızı toz biber ekleyerek yağda pişirin.

İsterseniz kokoreçler piştikten sonra airfryer içerisinde ekmeklerinizi kokoreç üzerine yerleştirerek birkaç dakika boyunca bekletebilirsiniz.

Afiyet olsun.


+ Daha fazla Airfryer tarifleri için tıklayın!

-- sponsor içerik --

---