Pcolu Bayanlarda Bitkisel Tedavi İle LH Seviyesini Düşürme

Öncelikle LH Nedir bunu açıklamaya çalışalım;

LH kan testi hormon (LH) luteinizan miktarını ölçer. LH (luteinize edici hormon) yumurtlamaya yakın bir dönemde keskin bir artış gösteren sonra birden seviyesi yine keskin bir şekilde azalan bir hormondur.Kadınlarda, LH düzeylerinde yükselme yumurtlamaya neden olur.Erkeklerde LH hormonu sperm gelişimini etkiler.

LH Hormonun  düzeyinin arttığı durumlar:

Anorchia ( testis yokluğu)
Hipogonadizm
Klinefelter sendromu
Menopoz
Yumurtalık yetmezliği
Polikistik over hastalığı
Puberte prekoks
Turner sendromu

Polikistik over hastalığı olanlarda görüldüğü üzere LH düzeyi yüksektir. LH seviyesini düşürmek için bir çok bitkisel tedavi bulunmaktadır. En çok kullanılan bitkisel gıda Hayıt otu'dur. Hayıt otunu düzenli olarak kullanmak LH seviyesinde ciddi olarak düşüşe neden olmaktadır. Hayıt otunun faydalarını aşağıda okuyabilirsiniz.

Bu ot ile ilgili yapılan araştırmalarda, bu bitkiden elde edilen ekstreler göğüs ağrılarını ve adet sorunlarını büyük oranda giderdiği bilimsel olarak tespit edilmiştir. Sancılı adet görme, adet dışı rahim kanaması ( metroraji ), amenore ( adet yetmezliği ), oligomenore ( seyrek adet görme ) gibi sorunlarda oldukça etkili olduğu görülmüştür.

Ayrıca yine bayanlarda görülen progesteron hormon yetmezliğine bağlı kısırlık tedavisinde hayıt otu ekstreleri başarı ile kullanılmıştır.Gebelik döneminde hayıt otu kullanılması tavsiye edilmez.
Çay olarak hazırlayıp içebileceğiniz gibi Hayıt otunun kapsül şeklinde satılanlarını da günlük olarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte Panax denen bitkisel ürünüde kullanabilirsiniz.

Pco'lu Bayanlara Diğer Tavsiyeler;

  1. Kilo iseniz spor ve diyet ile kilo vermeye özen gösterin.
  2. Kan tahlili yaptırarak Vitaminlerinizi ölçtürün eksikse doktorunuzdan vitamin takviyesi konusunda yardım alın.
  3. Günlük olarak sabah-akşam 1 tatlı kaşığı kadar Çörek otu, Bal karışımı tüketin. 
  4. Günlük 2-3 Lt civarında Ph değeri yüksek olan Su tüketin.
  5. Sigara ve Alkol kullanıyorsanız bırakmaya çalışın.
-- sponsor içerik --

---