Lavanta Çayının Faydaları, Prof.Saraçoğlu Lavanta Kürü!
Lavanta Çayının Faydaları, Prof.Saraçoğlu Lavanta Kürü!

Prof. İbrahim Saraçoğlu sürekli Lavanta ile ilgili kür tarifi veriyor. Saraçoğlunun üstünde çok durduğu kürler genellikle %90 olarak başarıya ulaştığı kürler oluyor.

Maydanoz limon Kürü ve Soğan küründen sonra en çok üzerinde durduğu konu karaciğer sağlığı için Lavanta kürü.

Lavanta, karaciğere dosttur ve çok faydası vardır. Karaciğerin düzenli çalışmasını sağlar, karaciğer yetmezliği, hepatit gibi hastalıklara çok iyi gelir. 

Karaciğere destek olması için günde 1-2 kez ağzınızda az miktarda lavanta çiğneyebilir veya demleyerek çayını içebilirsiniz.Karaciğer enzimlerini düzeltmek için bu kürü kullanabilirsiniz.

Lavanta çayını günde 2 bardak içmek, romatizma ağrılarını keser. 

Saçlarda lavantayı kaynatıp, soğuyan suyunu kullanırsanız saç dökülmesine çözüm olduğu gibi saçlar kuvvetlenir.

Gözlerde oluşan arpacık ya da alerji kaynaklı kaşıntı ve tahrişlere lavanta çiçeği yaprağı ile kompres yapılırsa gözler rahatlar. 

Lavanta yağı ile şakaklara yapılan masaj migrene iyi gelir. 

Her gün 2-3 damla lavanta yağı içmek cinsel açıdan kuvvetlendirir. Lavanta yatıştırıcıdır. Özellikle bölgesel alerjilerde ve kaşıntılarda engelleyici etkisi vardır.

Lavanta, iyi bir idrar söktürücüdür. Özellikle diyetlerde kullanılması önerilir. Ayrıca lavanta, böbrek ve sindirim sistemi rahatsızlıklarını önler. 

Mide ve bağırsaklarda oluşan gazı bir araya toplayarak rahat boşaltılmasını sağlar. Gaz şişkinliğini engeller. Bulantı ve kusmayı engeller.

Lavanta yağı ile egzama, yanık, sedef hastalığı gibi belirli deri hastalıkları tedavi edicidir. Yağın masaj yapar gibi sürülmesi deride hızlı bir iyileşme periyodu başlatır. 

Cildi besler ve hızla onarır. 

Ayrıca akne tedavisinde aspirin ile kullanılan lavanta yağı akneyi hızla düzeltir.

Uzmanlar, lavanta yağının fazlasının metabolizmada zehirlenmelere neden olabileceğini bu sebeple emziren anneler, hamiller dahil olmak üzere günde 4-5 damladan fazla kullanılmamasını önermektedir.

Lavanta çayı mevsimsel nezle ve grip gibi rahatsızlıklarda iyileştirici etkisi vardır.
Ayrıca lavanta yı çiçek olarak yetiştirmekte oldukça sağlıklıdır,

İlgili Aramalar: Lavanta Nedir, lavanta çayı faydaları, lavanta yağı nedir, lavanta yağının faydaları, lavanta çayının yararları, lavanta çayı hastalıkların tedavisi, Saraçoğlu kürleri, Saraçoğlu lavanta kür tarifi, Lavanta çayının faydası, lavanta faydaları
-- sponsor içerik --

---