Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yöneticiler Deniz Tolga Aytöre, Şekip Mosturoğlu, Mahmut Uslu ve Erhan Türkoğlu basın toplantısı düzenledi.

Bu toplantıda dikkat çekenlerin başında ise F.Bahçeli yönetici Mahmut Uslu'nun yaptığı konuşma oldu. F.Bahçe basın sözcüsü ligden çekilmek için genel kuruldan yetki alabileceklerini söyledi. Uslu'nun açıklamalarında en çok tartışılan ve ses getiren ise havuz oldu. F.Bahçe basın sözcüsü Mahmut Uslu "Gerekirse havuzdan da çekiliriz" dedi.

GEREKİRSE HAVUZDAN DA ÇIKARIZ
TFF'nin aldığı paranın çok fazla olduğunu dile getiren Mahmut Uslu, bu durumun düzelmemesi halinde havuzdan çıkacaklarını şu sözlerle belirtti: "Kulüpler Birliği'ne gidip ne yapacağız? Bu birlikte sorunlar var, çözemiyorlar. Oraya oturuyorlar dedikodu yapıyorlar. Süper Lig havuzu Aziz Yıldırım sayesinde 400 milyon dolara çıktı, biz 30-35 milyon dolar alıyoruz. Gerekirse havuzdan da çıkacağız. Başkanımız Aziz Yıldırım da bunu söylemişti, bu konuda da çalışmalarımız var."

BENFİCA ÖRNEĞİ İNCELENDİ
F.Bahçe başkanı Aziz Yıldırım ise daha önce yaptığı açıklamalarda havuzdan çıkma konusunda bazı çalışmalar yapıldığını söylemişti. Son olarak Portekiz'de Benfica kulübünün kendi televizyonundan maçlarını yayınlamayı hayata geçirmesi sarı-lacivertli kulüpte yöneticilerin Portekiz'deki modeli inceleme altına almaya sürüklemişti. F.Bahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu "Talimatlarda havuzdan çıkma konusunda yaptırımlar var, bu talimatlar anayasaya uygun mu bunun da incelenmesi gerekiyor." diyerek yakın geleceğin sinyalini verdi.

Mosturoğlu Rekabet Kurulu'na da yapacakları başvuruyu ilk defa açıkladı: "Rekabet kuruluna da başvuru yaparak bu havuzdan yeterince pay alamadığımız konusunda bir talebimiz olacak. Bu başvurunun ardından geçmişe yönelik haklarımız da olabilir. İlk olarak bunu gerçekleştireceğiz. Bu havuzdaki pay yapısının doğru olmadığını ve düzeltilmesini rekabet kurulundan talep edeceğiz."
-- sponsor içerik --

---