Okullarda Cep Telefonu Yasak Mı? Okullarda Öğrenciler Cep Telefonu Kullanabilirmi?

Öğrenci ve velilerin en çok merak ettiği konuların başında okullarda cep telefonu kullanmak yasal mı yoksa yasak mı? Bu yazımızda cep telefonu bağımlısı öğrenciler biraz üzülecek. ,,

Milli Eğitim Bakanlığı'nın almış olduğu karar resmi gazetede yayınlandı ve okullarda cep telefonu kullanımı resmen yasaklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar resmi gazetede yayınlandı ve okullarda cep telefonu kullanımı resmen yasaklandı. MEB cep telefonu yasak dedi haberinin ardından öğrenciler kara kara düşünmeye başladı

Okullarda cep telefonu kullanımı akıllı telefonların ve sosyal medyanın yaygınlaşmasının ardından hızla artış gösterdi. Sınav soru ve cevaplarının akıllı telefonlar aracılığı ile sınavlarda kullanılması, sınıfta kullanılan akıllı telefonlar sebebiyle derse olan konsantrasyonun azalması sebebiyle MEB bu kararı almış görünüyor. 

MEB cep telefonu yasak dedi haberinin ardından, veliler çocuklarına nasıl ulaşacaklarını sorgulamaya başladılar.Mesleki eğitim veren okulların sistemlerine yönelik bir çok yeniliğin mevcut olduğu yönetmelikte, ayrıca sınav sistemlerinde uygulanacak bazı değişikler de ön plana çıkmakta.

Okullarda cep telefonu bulundurmak daha önceleri de yasaktı. Ancak akıllı cihazların giderek artması ve veliler ile öğrencilerin sürekli olarak iletişim halinde kalabilmeleri açısından okullarda öğrencilere belli bir tolerans tanıyordu. Ders esnasında telefon kullanan bir öğrencinin telefonuna geçici olarak el konuluyor ve duruma istinaden veliler ile iletişime geçiliyordu. Artık tamamen farklı bir uygulamaya geçilerek, cep telefonu kullanan öğrencilere disiplin cezası uygulanacak.

Okullarda Öğrencilerin Cep Telefonu Kullanmasının Cezası Nedir?

Yönetmeliğe göre, ders esnasında cep telefonu kullanan öğrenci, direkt olarak disiplin suçu işlemiş sayılarak disipline verilecek. Ayrıca, öğrencilerin sosyal medya üzerinde yaptıkları yazışmalar da disiplin suçu olarak değerlendirilebilecek.
-- sponsor içerik --

---